'Maden hükümet tarafından sürekli denetleniyordu'

Soma'daki faciayla ilgili soruşturmada tutuklanan şüphelilerin mahkeme ve savcılık ifadeleri de ortaya çıktı. İşletme Müdürü Akın Çelik, madenin kamu denetçileri tarafından sürekli denetlendiğine dikkat çekti.

Abone ol

Soma faciasıyla ilgili soruşturmada tutuklanan 5 şüphelinin mahkemedeki savunmaları da ortaya çıktı. İşletme Müdürü Akın Çelik, "Olayda herhangi bir kusurum olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Çelik, madenin bakanlık tarafından sürekli olarak denetlendiğine dikkat çekti.

"Müdürü olduğum işletme sürekli olarak hem özel hem de kamu denetçileri tarafından denetlenmektedir. İş sağlığı güvenliği sistemi işletmemizde mevcuttur. Herhangi bir eksiklik bulunmamıştır"

Çelik, savcılık ifadesinde ise facianın yaşandığı anları anlattı. Olay günü saat 15.00'te yani faciadan 15 dakika önce madenden arandığını belirten Çelik, "madenden duman çıktığının" kendisine haber verildiğini söyledi. Çelik, çocuğunun rahatsızlığı nedeniyle 1 saat sonra madene gittiğini ifade etti.

Madendeki karbonmonoksit ve metan gazı yükselişlerinin sınır değerleri aşmasına rağmen teknik nezaretçi defterine işlenmediği savcılık ve bilirkişi incelemesinde ortaya çıkmıştı. Teknik Nezaretçi Ertan Ersoy suçlamaları kabul etmedi. Ersoy gaz ölçümünün kendi sorumluluğunda olmadığını iddia etti. Teknik Nezaretçi Ersoy, "Bu durumdan sorumlu olan ekip iş sağlığı güvenliği ekibidir" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Aileler çocuklarını geri istiyor Gündem Şirket sahibi Can Gürkan'a tutuklama talebi Gündem Ramazan Doğru da tutuklandı Gündem TSK heyeti Soma'da Gündem