IŞİD'in 'maliye bakanı' öldürüldü

Irak'ta düzenlenen hava operasyonlarında, IŞİD'in lider kadrosundan üç kişinin öldürüldüğü açıklandı. IŞİD'in mali ağında en üst kademede bulunan, Ebu Salih kod adlı Muhammed el Karmuş'un da öldürülenler arasında olduğu belirtildi

Abone ol

ABD öncülüğündeki koalisyonun Kasım ayında düzenlediği hava operasyonlarında, IŞİD'in lider kadrosundan 3 kişinin öldürüldüğü açıklandı.

Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, gelişmeleri Bağdat'tan video konferans yoluyla yaptığı açıklamada değerlendirdi.

Warren, öldürülen kişilerden birinin Ebu Salih kod adlı Muhammed el Karmuş olduğunu açıkladı. Warren, Karmuş'un IŞİD'in "maliye bakanı" olarak adlandırılabileceğini belirtti.

Warren, bu kişinin daha önce El Kaide örgütünde görev aldığını kaydetti.

Diğer iki kişinin ise örgütün haraç toplama işlerinden sorumlu Ebu Meryem ve bilgi, silah ve insan transferini koordine eden Ebu Rahman el Tunisi olduğu açıklandı.

Koalisyon güçlerinin yaz başından bu yana bine yakın örgüt üyesini öldürdüğü belirtilmişti.

ulusalkanal.com.tr

Kamerun'da Boko Haram saldırısı: 8 kişi öldü Dünya Rusya karakutu için yaptığı davete yanıt alamadı Dünya Suriyeli mültecilere Kanada kapılarını açtı Dünya Facebook'un patronu Zuckerberg'den Trump'a üstü kapalı tepki Dünya