Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na görev verecek mi? İşte önündeki ihtimaller

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bundan sonra izlenecek yol haritasına ilişkin konuştu. Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'na görev vermem mümkün değil. 2 aylık bir hükümetle erken seçime gidilir" dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı'na iade etmesinin ardından gözler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın atacağı adıma çevrildi.

CHP cephesinden, "görevi bize ver" çağrıları yükselse de Erdoğan'ın buna sıcak bakmadığı biliniyordu. Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırladığı tarihçi ve yazarlarla sohbetinde net mesajlar verdi.

Konukların aktardıkları bilgilere göre, Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na hükümet kurma görevi vermesinin mümkün olmadığını, seçim hükümeti için çalışmaların başlayacağını söyledi.

Seçim sürecinin önemini vurgulayan Erdoğan'ın, "Sağlıklı bir seçim hükümeti ile sağlıklı bir seçime gidilmesini arzuluyoruz" dediği öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul’da çöpten vahşet çıktı! Gündem Diyarbakır'da iki ilçede belediye eşbaşkanları gözaltına alındı Gündem Faruk Çelik 5 yıl hapis yatabilir Gündem İBB, Sülün Osman'ı geçti Gündem