Belediyeler yaşlıların hizmetinde

Türkiye koronavirüs salgınına karşı tedbirlerini üst seviyeye taşıdı. Başta vatadaşlar olmak üzere belediyeler salgının yayılmasını engellemek için çabalıyor. Pazarlarda ürünler poşetlenmeye başladı, vatandaş alışverişte 1 metre kuralını uyguluyor. İşte yurttan öne çıkanlar...

Abone ol

İstanbul'da yasak olmasada sokaklar boş. Vatandaş kadar işletmelerde tedbirli. Açık gıda hemen hemem yok gibi. Bir çok fırın ürünlerini paketleyerek satışa sunuyor. İtalya da olduğu gibi İstanbullularda alışveriş yaparken 1 metre mesafa kuralını uyguluyor.

Lokantalarda tedbirlerini böyle aldı. Caddeler, sokaklar, çöp konteynerleri, apartman girişleri önce yıkanıyor, sonrasında özel solüsyonlarla dezenfekte ediliyor.

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Antalya'da alarmda. Kentin turizm noktalarındanAkvaryum'da temas alanları, camlar özel sıvılarla ilançlandı.

Virüsün yayılmasında en tehlikeli alanlardan biri de semt pazarları. Marmaris'te bu tehlikenin önüne geçebilmek için semt pazarında artık sebze ve meyveler poşetlerle satılıyor.

Salgınla mücadelede üst düzey riski gurubu olan yaşlılar için de örnek bir kampanya başlatıldı. Ordu Belediyesi yaşlıların evini temizledi, hijyen ihtiyaçlarını karşıladı. Yaşlıların eczane, market gibi tüm ihtiyaçları da belediyece karşılanacak.

Ve hayatın devam etmek zorunda olduğu yerlerden biri Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları.

Türkiye'nin ilk ağır sanayisi olan fabrikada 5 bin çalışan var. Mesai artık üst düzey tedbirlerle başlıyor. Termal kameralar yerleştirilen girişlerde işçilerin ateşleri ölçülüyor. Yemekhanede ise bağışıklık sistemini güçlendirecek yemekler çıkarılıyor.

Salgınla mücadeleye Manisa'daki öğretmenler de katıldı. Öğretmenler maske ihtiyacını karşılamak için atölyelerde makine başına geçti.

ulusal.com.tr

Koronavirüs önlemleri kapsamında İstanbul Havalimanı otoparkı ücretsiz olacak Gündem KKTC'de koronavirüs vaka sayısı 33'e yükseldi Gündem İdlib'de 2 askerimiz şehit oldu Gündem Sağlık Bakanlığı, koronavirüsün tanı testlerini arttıracak Gündem