Kubilay için meydanlardayız

İskenderun Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği 23 Aralık 2013 tarihinde Kubilay’ın gericiler tarafından şehit edilmesinin yıl dönümünde bir yürüyüş düzenliyorlar.

Abone ol

Boyacılar parkında bir basın toplantısı düzenleyen TGB ve TLB yöneticileri basın açıklamasının yanında Kubilay’ın şehit edilişinin yıl dönümündeki yürüyüş ile ilgili bildiriler dağıttılar. Ayrıca halkın bu yürüyüşe katılması için çağırılar yaptılar.

TGB ve TLB Ortak olarak düzenledikleri yürüyüş 23 Aralık 2013 Pazartesi günü Saat: 16.00.da havuzlu çarşıda toplanılacak ve buradan Atatürk anıtına yürüyüş gerçekleştireceklerini belirttiler.

Basın açıklamasını TGB İskenderun Şube başkanı Barış özer yaptı. Özer “Cesuruz, kararlıyız, Kubilay gibi hazırız” diyerek aynı zamanda AKP Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Sadullah Ergin’in adaylığının açıklandığı toplantıda Beşir Atalay’ın parmağını göstererek, Sadullah Ergini seçmezseniz. “Görüşürüz’ lafına Özer “o parmağı 30 Mart’a gözüne sokarız” dedi.

Kubilay Gibi Hazırız!

Özer “Gericiliğin ve Cumhuriyet yıkıcılığının karşısında dimdik ayaktayız. Biz binlerce kubilay’yız Dünya emperyalist sisteminin çöküş tarihi olarak yazılacak bir döneme giriyoruz. Bir yandan emperyalizm, iç çelişkilerden giderek, çelişkilerini derinleştiğini tespit ediyoruz. Bir yandan da bütün yurdumuzun cehalete büründüğünü görüyoruz. Cumhuriyet yıkılmış ve vatan giriciliğe mahkum edilmişken, tamda zamanıdır Kubilay olmanın! 23 Aralık’ta binlerce Kubilay meydanlara inecektir. Gericiliğin karşısına dikilecek ve sistemin dizlerini titretecektir. 23 Aralık’ta tüm ülkemizde olduğu gibi İskenderun’da da Kubilaylar hazır vaziyette bulunacaktır. Cesuruz, kararlayız, Kubilay gibi hazırız” dedi.

Atalay sizi sandığa gömeceğiz!

Özer “ Beşir Atalay Sadullah Ergin’in büyükşehir belediye başkanlığını açıklarken, Hatay halkını da tehdit etti. Beşir Atalay’ı buradan uyarıyoruz. Beşir Atalay Hatay halkını tehdit etme cüretini nereden buluyor? Hatay hükümeti sayesinde 3 şehit vermiş bir ildir. Hatay halkını işaret eden parmağı 30 Mart günü onun gözüne sokmasının bilir. Hatay’ın Kubilayları, Mustafa Kemalleri de bundan sonra bu gericiliğin karşısında dimdik durmasını bilecektir.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

Hüseyin Güler

Kefenli protesto Yurt Çiftçiyi don vurdu Yurt Cumhuriyetçi Avukatlar’dan Genel Kurul çağrısı Yurt Evinde öldürüldü Yurt