Avrasya Tüneli açılıyor mu?

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2017'nin ikinci yarısında bitirilmesi planlanan Avrasya Tüneli'nin bu yılın sonunda hizmete gireceğini açıkladı. Yıldırım projenin 8 ay önce bitirilmesinin başarı olduğunu savundu. Konunun uzmanları ise Bakan Yıldırım'la aynı görüşte değil...

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım İstanbul'un iki yakasını boğazın altından birleştirecek Avrasya Tünelinin yıl sonunda hizmete açılacağını duyurdu.

Yıldırım, "Marmaray'ın kardeşi" olarak başlatılan Avrasya Tüneli projesinde sona yaklaşıldığını söyledi.

Sözleşmeye göre, tünelin 2017'nin ikinci yarısında hizmete girmesi planlanıyor. Bakan Yıldırım ise projeyi belirlenen zamandan 8 ay önce, 47 ay gibi kısa bir sürede tamamlamış olacaklarını vurguladı.

Uzmanlar ise bunun imkansız olduğunu belirtiyor.

Yıldırım'ın açıklamasını Ulusal Kanal'a değerlendiren Yardımcı Doçent Doktor Kubilay Kaptan, ''Henüz Marmaray tamamlanmamış durumdayken, yeni başlanan bir projenin zamanında tamamlanmasının imkansız olduğunu söyledi.

Marmaray'ın 4'te 1'inin açıldığına dikkat çeken Kaptan, ''aynı hata Marmaray'da da yapıldı, henüz teknik altyapı tamamlanmadan açılan Marmaray'da birçok sorun yaşanıyor ve tamamı hizmete açılmış değil'' dedi.

Kaptan, tünel yapımını yakından takip ettiklerini belirtirek, projenin mevcut plandan geride olduğunu ve 2016 yılının sonunda açılmasının imkansız olduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'daki saldırıda yaralananların kimlik bilgileri belli oldu Gündem İstanbul'daki saldırıda yaralananların kimlik bilgileri belli oldu Gündem İstanbul'daki patlamada aracın bırakılma anı görüntülendi Gündem İstanbul'daki patlamada aracın bırakılma anı görüntülendi Gündem