"Dünyanın her yerinde oynayacak takımımız var"

TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim, bir sene boyunca mağlup olmayan, kazanan milli takıma sahip olduklarını belirterek, "Artık herkesle, her tarafta, rahat rahat, dünyanın her yerinde oynayabilecek bir takımımız var. Sizleri mahcup etmeyeceklerdir" dedi.

Abone ol

Milli Takımlar resmi sponsoru Kütahya Seramik'in Yükselen Değerler Bayii Toplantısı Afyonkarahisar'da NG Güral Termal Hotel'de düzenlendi. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in katıldığı toplantıya Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral telekonferans sistemiyle bağlandı. A Milli Futbol Takımı'nın Euro 2016'ya katılım öyküsünün izlendiği toplantı konuşan NG Kütahya Seramik Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, milli takıma sponsor olmaktan gurur duyduklarını söyledi. Erkan Güral, A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da Türkiye'yi sevince boğacağına inandığını kaydetti.

Ardından kürsüye çıkan Fatih Terim, başarının sırrının aile ortamı yaratmaktan geçtiğini dile getirdi. Toplum olarak en önemli geleneğimizin aile mozaiği olduğuna işaret eden Terim, "Bu mozaik içerisinde aile olmazsa ülkede hiçbir şey olmaz. Yaptığımız işlerde, o topluluğu kendi ailemiz gibi bir noktaya çekebilmek başarıyı getiren en önemli etkenlerden birisidir" dedi.

"BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ"

İddialı olmanın da önemine değinen Fatih Terim, iddialı olmakla büyük konuşmanın farklı şeyler olduğunu kaydetti. "Biz bitti demeden bitmez" sözlerini de toplantıda değerlendiren Terim, "Heyecan, adrenalin veya kaybetme ya da kazanma duygusu sizlere bir şeyler söylettiriyor. İçimizden gelen şeyleri biz de paylaşıyoruz. Buradaki 'biz bitti demeden bitmez' çok önemli, iddialı bir cümle gibi görünüyor ama hayatım boyunca ben iddialı olmadan öteye gitmedim. Hiç büyük konuşmadım. Büyük konuşmak zaten Allah'a mahsus, bize değil. Ama iddialı oldum ben. Çok şükür Allah bizi mahcup etmedi" diye konuştu.

Terim, Türkiye'nin futbolda çok geriden geldiğini, yıllarca rötar yaptığını savundu. Avrupa Şampiyonası'na üçüncü kez gittiğini anlatan Terim, beyanlarında 'Avrupa Şampiyonası'nda şöyle, Dünya Kupası'nda böyle yapalım' demekten kaçındığını söyledi. "Ülke olarak her zaman Avrupa ve Dünya şampiyonlarında olmalıyız" dediğini vurgulayan Terim, "Çünkü orada olmanın bu ülkeye yararı, bütün dünyanın sizden bahsetmesinin rakam olarak karşılığı yok" dedi.

"İNANIYORUM FRANSA'DA BAŞARIMIZ DEVAM EDER"

Türk milli takımımın her takımla rahat rahat oynayabilecek güçte olduğunu ifade eden Fatih Terim, sözlerini şöyle tamamladı:

"2015 bizim için çok mükemmel geçti. Sevinçlerle bitirdik. 2016'ya girerken aşağı yukarı bir seneden beri mağlup olmayan, kazanan milli takımız var. Bizler de sizlerin içinden çıkan bir grubuz. Ümit ederim ki, inanıyorum, Fransa'da da bu sevincimiz, bu sevgimiz, bu başarımız devam eder. Gruplar için bir şey söylemiyorum, söylemedim de zaten. Çünkü herhangi bir şey 'istiyorum', 'istemiyorum' demek çok gerçekçi değil. Ama çıkan grupların en önemlisi olduğunu söyleyebilirim. Artık herkesle, her tarafta, rahat rahat dünyanın her yerinde oynayabilecek bir takımımız var. Onlarla övünebilirsiniz, onlarla gurur duyabilirsiniz. Sizleri mahcup etmeyeceklerdir."

TERİM'DEN AFYON STADYUMUNA TAM NOT

Toplantının ardından Afyonkarahisar Spor Kompleksi'ni ziyaret eden Fatih Terim, stadı 'muhteşem' olarak tanımladı. Terim'e Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Ak Parti'li Burhanettin Çoban ve Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Tortop eşlik etti. Stadyumu da gezen Terim, zeminin çok kötü durumda olduğunu söyledi. Görevlilerin soğuk havanın zemini bozduğunu söylemesi üzerine ise Fatih Terim, "Rusya'da eksi 35 derecede palmiye ağacı dikiyorlar. Soğuk, kötü zemine mazeret olamaz. Suni çimle karışık zemin yapılması halinde buz tutmaz" dedi. Protokol mensuplarıyla bir süre sohbet eden Terim, stadyuma maç verilmesi için talimat vereceğini aktardı. Terim, soyunma odaları ve basın toplantı salonunu da gezdikten sonra Afyonkarahisar'dan ayrıldı. DHA

Köpeğe özensiz davranış, görevlerinden etti Yurt Rusya almayınca halka dağıtıldı Yurt Şap hastalığı nedeniyle kapatıldı Yurt Kars'tan kartpostallık kar görüntüleri Yurt