Sınırsız Sanatçılar Birliği kurulacak

Emperyalizme karşı sanatçılar da dayanışma içinde. Türkiye Sanatçılar Birliği Başkanı İnci Özdil, Sınırsız Sanatçılar Birliği’nin kurulması için tüm dünya sanatçılarını göreve çağırdı. Okunan manifestoda ilk çağrı Venezuela Bolivar Cumhuriyeti'ndeki sanatçılara yapıldı.

Abone ol

Sınırsız Sanatçılar Birliği Kurulacak.

Kolombiyalı gazeteci yazar Hernando Calvo Ospina'nın hazırladığı "Venezuela: Karanlık Dava" belgeselinin tanıtımı Türkiye Sanatçılar Birliği'nde yapıldı. Törende konuşan Türkiye'nin ilk kadın orkestra şefi İnci Özdil, dünya sanatçılarına seslendi.

Bu önemli çağrının ardından sanatçı Murat Demirbaş, sınırsız sanatçılar birliğinin manifestosunu okudu.

Venezuela'da verilen antiemperyalist mücadelenin öneminin anlatıldığı belgesele ilgi ise oldukça yoğundu. Programda yaptığı konuşmasının bir bölümünü Türkçe yapan Venezuella'nın Ankara Büyükelçisi Jose Bracho (Hose Braço), bu belgeselin önemine dikkat çekti.

"Venezuela: Karanlık Dava" belgeselinin yönetmeni Ospina da seslendi Türk sanatçılara.

Çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı programın ardından TSB Başkanı Özdil, Büyükelçi Bracho (Braço) ve Kolimbiyalı gazeteci Ospina'ya teşekkür amaçlı plaketi verdi.

HABER: ÜNSAL ERGEL - KAMERA: BARIŞ YURTERİ

ulusal.com.tr

Devlet Tiyatroları yerli yazarları ödüllendirdi Kültür Sanat Farklı kültürleri buluşturan mekan: Sille Kültür Sanat Aşık Veysel dünya prömiyeriyle anılacak Kültür Sanat Huzurevinde yaşayanlar için oynadılar Kültür Sanat