Ortak adaya mali şok! İki parti kara kara düşünüyor

CHP ve MHP Genel Başkanları cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu gösterdi ancak hesaba katmadıkları bir şey vardı. O da mali kaynaklar. Cumhurbaşkanlığı seçimi için adayın en az 20 milyon liraya ihtiyacı var. Her iki parti de bu kaynağı Milletvekillerinden karşılamayı düşünüyor. Ancak İhsanoğlu'na karşı çıkan vekiller iki partinin de hesabını alt üst etti.

Abone ol

Ekmeleddin İhsanoğlu'nu ortak aday olarak açıklayan CHP ve MHP Genel Başkanları bugünlerde kara kara düşünüyor. Sebebi ise bir daha önce hesaba katılmayan maddi sıkıntı.

6 haftalık seçim kampanyası için en az 20 milyon lira gerekiyor. Her iki partide bu rakamı karşılayacak güce sahip. Ancak ellerini kollarını bağlayan bir ayrıtı var. O da partilerin adaylara maddi yardımını yasaklayan kanun…

Her iki parti de çare olarak milletvekillerini devreye sokma kararı aldı. Yani yardımlar vekiller üzerinde yapılacak. Ancak yine de gereken paranın toplanması için çözüm olmayacak.

Her milletvekili kişisel 9 bin 82 liradan fazla bağış yapamayacak. CHP ve MHP'nin milletvekili sayısı 182. Bu da 1 milyon 650 bin liralık bağış anlamına geliyor. CHP içinde, İhsanoğlu'nun aday gösterilmesine tepki gösteren çok sayıda vekil olduğu düşünüldüğünde en 20 milyon lira olması gereken kaynağın 20'de birine bile ulaşılması zor görünüyor.

Toplum genelinde genel kabul görmeyen bir ismi aday gösteren muhalefetin, halktan da yeteri kadar bağış toplayamayacağı düşünülüyor. Estirilmek istenen İhsanoğlu fırtınası daha şimdi den maddi sorunlar yüzünden söneceğe benziyor.

ulusalkanal.com.tr

Diyarbakırlı analar Ankara'da Gündem IŞİD, Barzani'ye yaradı Gündem Tüm zamanların rekoru kırıldı Gündem Engin Alan'lı grup toplantısı Gündem