Büyük Yoncalı referanduma gidiyor

Tekirdağ’ın Saray İlçesine bağlı Büyük Yoncalı mahallesi referanduma gidiyor. 27 Temmuz Pazar günü yapılacak Referanduma Büyük Yoncalı halkı Hayır diyeceğini söyledi. Pazar günü yapılacak referandumda halka Saray ilçesine bağlı kalıp kalmayacakları sorulacak. Büyük Yoncalı sokaklarına bölge halkı ve Saray Belediyesi “Referanduma Hayır” pankartları astı.

Abone ol

Tekirdağ’ın Saray ilçesine bağlı Büyük Yoncalı Mahallesi referanduma gidiyor. 27 Temmuz Pazar günü yapılacak Referanduma Büyük Yoncalı halkı "Hayır!" diyeceğini söyledi. Pazar günü yapılacak referandumda halka Saray ilçesine bağlı kalıp kalmayacakları sorulacak. Büyük Yoncalı sokaklarına bölge halkı ve Saray Belediyesi “Referanduma Hayır!” pankartları astı.

Büyük Yoncalı yerleşim yeri 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Tekirdağ’ın büyükşehir olması dolayısıyla belde statüsünden mahalle statüsüne geriledi. Büyük Yoncalı halkının sıkıntısı bununla da kalmadı. Şimdi ise yıllarca bağlı oldukları Saray ilçesinden alınarak Tekirdağ’ın yeni ilçelerinden olan Kapaklı ilçesinin mahalle yapılması isteniyor. 1870'li yıllarda kurulan Büyük Yoncalı, 7500 nüfusa sahip şirin bir yerleşim yeri. Uzun yıllar Saray’a bağlı kalan Büyük Yoncalı halkı “Saray ile Büyük Yoncalının etle tırnak gibi” olduğunu söyledi.

Amaç Büyük Yoncalı’daki Rantı almak

Saray Belediyesi Meclis üyesi aynı zamanda Büyük Yoncalı Mahallesi'nden sorumlu olan Önder Çelik şunları söyledi. “Aslında Büyük Yoncalı ve Saray etle tırnak gibidir. Şimdi bunu ayırmak istiyorlar. Yerel seçimlerde kaybeden bazı kişiler Büyük Yoncalı'daki rantı yemek için burayı Saray ilçemizden koparmak istiyorlar. Fakat bu olmayacak. Pazar günü Büyük Yoncalı Halkı gereken tokatı sandıkta atacaktır.

İmzalar Asılsız

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban referanduma gitme sürecini anlatarak şunları söyledi. “Rantı yemek isteyen bazı kişiler 'Büyük Yoncalı, Kapaklı ilçesine bağlansın.' diyerek imza kampanyası başlattı. Bu imzalar düzgün bir biçimde toplanmadı. İmza kampanyasında imza atanların ne derece gerçek olduğu tartışılmaktadır. Apar topar imzalar toplandı ve bayramdan bir gün önce, 27 Temmuz Pazar günü yani arife günü referandum yapılmak isteniyor. Nedir bu acele?” diye konuştu.

Bütün Partiler Birleşti

Büyük Yoncalı Mahallesi'nin Kapaklı ilçesine bağlanmasına karşı çıkan tüm partiler bir platform oluşturdu. İşçi Partisi Büyük Yoncalı Temsilcisi Metin Aksoy konuyu anlattı. “Büyük Yoncalımızın Kapaklı ilçesine bağlanmasını istemiyoruz. Buranın Saray ilçesinde kalmasını istiyoruz. Bunun için bütün siyasi partiler bir araya geldik. CHP, MHP, DYP, Saadet Partisi, bir platform kurduk. Hepimiz Kapaklı’ya "Hayır!" diyoruz.” dedi.

Büyük Yoncalı Saray İlçesinde Kalmak İstiyor

Ulusal Kanal’a konuşan Büyük Yoncalı halkı Saray ilçesinde kalmak istediklerini belirtti. “Biz uzun yıllardır Saray ilçesine bağlıyız. Her meselemizi Saray’da hallettik. Buranın ranta açılmasına karşıyız. Bu yeşilliğin doğanın aynı şekilde kalmasını istiyoruz.” dedi.

Haber-Kamera: İmdat Şahin

ulusalkanal.com.tr

Kolonya içti, 9 gün sonra öldü Yurt Şehre adını veren köprü Mostar Yurt Kadınların su isyanı! Yurt Zübeyde anne oğluna kavuştu Yurt