Cenevre'ye giden Suriye heyeti, görüşmeleri Ulusal Kanal'a anlattı

Tüm gözlerin çevrildiği Cenevre 2 konferansının baş aktörü olan Suriye heyeti, konferansla ilgili Ulusal Kanal'a çok özel açıklamalar yaptı.

Abone ol

Suriye heyetinin önemli isimlerinden biri, Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın siyasi ve basın danışmanı Doktor Bouseyna Shaban. Shaban, Cenevre-2'de yapılan görüşmelere ilişkin, şimdiye dek gelinen noktayı Ulusal Kanal'a anlattı.

Şaban, muhaliflerin taleplerini değerlendirdi. Terör eylemlerini "korkunç" sözüyle değerlendiren Shaban, muhaliflerin özellikle Humus bölgesine olan ilgilerine dikkat

Suriye heyetinin en önemli gördüğü sorunlardan biri, muhalifleri kimin temsil edeceği. Muhaliflerin ortak bir temsilcisi yok. Bouseyha Shaban, bunun hala bir muamma olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın siyasi ve basın danışmanı Doktor Bouseyna Shaban, Adana'da yakalanan silah dolu TIR'ları "yeni bir dönemin başlangıcı olarak" tanımladı.

Shaban, AKP hükümetinin Suriye karşıtı faaliyetlere, muhaliflerin İstanbul'daki ilk konferansına izin verdiğinde fark ettiklerini söyledi.

Doktor Bouseyna Shaban, AKP hükümetine "hatadan geri dönün" çağrısı yaptı.

ulusalkanal.com.tr

Mısır Devrimi'nin 3. yıldönümü terör eylemlerine sahne oldu Dünya Cenevre 2'de beklenen görüşme gerçekleşti Dünya Cenevre’de yüz yüze görüşmeler başladı Dünya Hükümet ile isyancılar anlaştı Dünya