Çiftçi Para Kazanırsa Üretim Artar

Çorlu Ziraat Odası Başkanı Recep Şişman Mehdi Eker’in Ayçiçeğinde, buğdayda, çeltikte, mısırda Cumhuriyet tarihinin en fazla üretim yapıldı sözlerini değerlendirdi. Recep Şişman Ulusal Kanal'a Konuştu

Abone ol

Üretimin Artması İçin Çiftçinin Para Kazanması gerekir

Çorlu Ziraat Odası Başkanı Recep Şişman üretimin artması için çiftçinin para kazanması lazım diyerek şunları söyledi. “ geçen yıl ayçiçek üretimi 1.2 milyon tondan 1.5 tona çıktı. Üretimin artmasın önemli bir sebebi geçen dönem ayçiçeği Kg 1.5 tl den değer gördü. Çiftçiler para kazandı ve ayçiçeği üretimi arttı. Bu verimden kaynaklanan bir artış değil. Ayçiçeğinin’den para kazanan arpa ekecek, buğday ekecek yere ayçiçeği ekti. Bu şekilde bir artış yaşadık.” Dedi.

Bu sene ayçiçeği Üretimi %30 Düşecek

Konuşmasına devam eden Recep Şişman; “ geçen dönem Kg 1.5 tl olan ayçiçeği bu dönem 1 tl’ye düştü. Bu sebeple insanlar zarar etti. Bu sene bu üretime yansıyacaktır. Çiftçiler ayçiçeği üretimi yapmayacaktır. Önümüzdeki dönem %30 ayçiçeği üretimi düşecektir.” Dedi.

Sayın Bakan Tarımdaki Girdileri Azaltmayı Konuşmalı

Şişman; “biz çiftçileri en çok etkileyen girdi fiyatlarının yüksek olması. Bu geçtiğimiz ay sadece gübreye %30 zam yapıldı. Mazot fiyatları tavan yaptı. Bu kadar fazla girdinin olduğu yerde çiftçi para kazanamazsa nasıl üretim artacak. Bunların konuşulup tartışılması gerekir.” Dedi.

Trakya’da Sanayi durdurulmalı

Son sözlerini söyleyen Recep Şişman Sanayinin Trakya’daki 1. sınıf tarım arazilerini yok ettiğini belirterek konuşmasına devam etti. “Trakya toprakları 1. sınıf tarım arazisi sanayinin bu bölgede yerleşmesi hem çevre kirliliğine neden oluyor. Sulu tarım yapma olanağını ortadan kaldırıyor. Suyu yer altından çekmekte maliyetli. Ergene Nehri kirliliği malum sulama yapılamaz oldu. Bunun dışında sanayinin gelmesi ile birlikte konut gereksinimi ortaya çıkıyor ve bu güzelim tarım arazilerinin üzerine apartmanlar dikiliyor. Son olarak şunu söyleyeyim artık sanayi Trakya’da durdurulmalıdır.” Dedi.

İmdat Şahin

ulusalkanal.com.tr

Akçakale'ye top mermisi düştü Yurt Kaçakçının yalanına bak Yurt Kocaeli'de korkunç kaza Yurt Konya-Ankara Karayolu'nda zincirleme kaza Yurt