İran Büyükelçisi'nden açıklama: Türkiye ile Rusya iki dost ülkedir

İran Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdeli, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizin mantıklı politikalarla çözülmesi gerektiğini söyledi. Her iki ülkenin dost olduğunu belirten Bikdeli, "Suriye sorununu bu iki ülkenin katkılarıyla çözmek istiyoruz" dedi. İran elçisi, Türkiye -İran ilişkileriyle ilgili de çarpıcı bir ifade kullandı; Bikdeli, "Yan yana gelirsek kazanırız, ayrı düşersek her ikimiz de kaybederiz" dedi.

Abone ol

İran Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdeli, Türkiye ile Rusya'nın uçak krizini mantıklı politikalarla çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Atılım Üniversitesi'nde bir konferansa katılan İran Büyüelçisi Bikdeli, Türkiye ile İran ilişkilerinden, bölge sorunlarına kadar birçok konuda düşüncelerini öğrencilerle paylaştı. Türkiye'ye çok çarpıcı mesajlar verdi.

Türkiye ile İran'ın dünyanın kalbi olduğunu söyleyen Bikdeli, "Şayet biz bu bölgede birlikte olsaydık bugün dünya siyasetinde ne gibi değişiklikler olurdu, bir düşünün" dedi.

Bikdeli, komşularla ilişkilerin önemine de değindi. Çatışmayı yaratanların başkalarının etkisinde olduğunu söyledi.

İran Büyükelçisi iki ülke halklarının birbirlerini sevdiğini hatırlattı.

HABER: ADNAN TÜRKKAN KAMERA: TANSEV KARA

ulusalkanal.com.tr

Tahir Elçi soruşturmasında yeni gelişme: Gözaltılar var Gündem Bakan Çelik'ten Rusya açıklaması: 160 ton mal geri geldi Gündem “Avrupalılar mültecileri sınırlarına gelmesini engellemek için yeni bir hamle yaptı" Gündem Beyoğlu'nda esnaf kıyımı Gündem