Damar hastalığı görülme riski katlanarak artıyor

Uzun süre hareketsiz olmak hastalıklara davetiye çıkarıyor. Özellikle çok oturarak çalışanlar ve saatlerce seyahat edenlerde toplar damar hastalığı görülme riski katlanarak artıyor. Uzmanlar hareket etmenin önemini vurguluyor. Damar sertliği konusunda da ülkemiz alarm veriyor. Öyle ki 70 yaşının üzerindeki her 3 kişiden birinde damar sertliği görülüyor.

Abone ol

Hareketsizlik günümüzdeki en önemli sorunlardan biri. Bir çok hastalığa yol açıyor. Damar hastalıklarının da başlıca nedeni olarak görülüyor.

Uçak ve otobüslerde uzun süre pencere kenarında oturanlar, hareketsiz kalmalarından dolayı koridorda oturanlara göre 8 kat daha fazla risk taşıyor. Bu kişilerin toplar damar hastalığına yakalanma ihtimali daha fazla.

Uzun süre oturarak çalışanlar da risk grubunda. Ancak çözüm var. Ayakta ya da oturarak farketmez... Sabit durmamak, kilodan kaçınmak ve sık sık yürüyüş yapmak gerekiyor.

Uzmanlara göre, en sağlıksız damar yapısına sahip ülkelerden biriyiz.

Yakın zamanda Türkiye’de yapılan bir araştırma diyor ki;

Kötü beslenme, sigara tüketimi ve genetik eğilim bu duruma sebep olarak gösteriliyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kürşat Bozkurt, konuyla ilgili Ulusal Kanal’a konuştu, önemli uyarılar yaptı.

Profesör Bozkurt, yapılması gerekenleri de sıraladı.

ulusal.com.tr

'Türkiye'nin son 15 yıldaki sağlıkta reformlarını diğer ülkelere örnek gösteriyoruz' Sağlık İnme tedavisi için ilk 3 saat kritik önem taşıyor Sağlık TKDCD'den milli üretime tam destek geldi Sağlık E-Devlet'ten bir hizmet daha! Artık o belge de alınabilecek Sağlık