Obama'dan Putin'e: Onların peşine düş

Rusya'nın, Suriye Lideri Esad'a verdiği destek ABD'yi rahatsız etti. ABD Başkanı Obama, Putin'e "Esad'a verdiğin desteği kes" mesajı gönderdi.

Abone ol

Malezya ziyareti sonrası Washington’a dönmeden önce kısa bir açıklama yapan ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e mesaj yolladı.

Konuşmasında IŞİD’i yok etmeye söz veren Obama, amaçlarının örgütün finans kaynaklarını kesmek ve liderlerini yakalamak olduğunu belirtti.

Putin’e de çağrıda bulunan Obama, Rusya’nın direkt olarak IŞİD’le savaşmaya odaklanması halinde kendilerine yardımı olacağını ifade etti.

Rusya’nın stratejik bir kararla IŞİD’in üzerine gitmesi gerektiğini ifade eden ABD Başkanı; Moskova'nın yaptığı askeri operasyonların IŞİD’i daha da güçlendirdiğini öne sürdü.

Putin ile Suriye'de lider değişimi konusunda anlaşmaya varmayı umduğunu kaydeden Obama, Rusya'dan Esad'a verdiği deteği kesmesini istedi.

Düşürülen Rus yolcu uçağını hatırlatan ABD Başkanı, Moskova'ya "Esad'ı devirmeye çalışan ılımlı muhalifler yerine Rus vatandaşlarını öldürenlerin peşine düş" mesajını gönderdi.

ulusalkanal.com.tr

Kadın-erkek 2133'te eşit olacak Dünya "ABD'nin 1 yılda yapamadığını Rusya 2 ayda yaptı" Dünya Paris'teki saldırı sonrası ilk kez konuştular Dünya "Bütün küvetler yasaklansın" Dünya