"2030'da Irak enerjide dünya devi olacak"

Amerika'nın politikalarına yön veren önemli düşünce kuruluşlarından olan Atlantik Konseyi'nin düzenlediği Enerji ve Ekonomi Zirvesi İstanbul'da başladı.

Abone ol

Zirveye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın yanı sıra çok sayıda yabancı diplomat ve enerji şirketlerinin CEO'ları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gül, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da tarihi bir dönüşüm yaşandığını söyledi. Bölge enerji kaynaklarının Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırılması gerektiğini belirten Gül, Irak'ın önemine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı, Irak'ın 2030'a kadar Rusya'yı sollayarak dünyanın en büyük ikinci enerji ihracatçısı olacağını belirtti.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de enerji kullanımının 2023'e kadar iki katına çıkacağını açıkladı. Türkiye'nin bölgesiyle birlikte enerji konusunda büyüyeceğini kaydeden Yıldız, "Özelleşme ve liberalleşme ile uluslararası sermayeye imkan sağlanacak" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Amerika'dan füze tepkisi Gündem Abdullah Öcalan 'Kürdistan'a 'ikinci İsrail' diyordu Gündem Başbakanlık'ta canlı bomba paniği Gündem "Özel üniversiteleri neden açtınız?" Gündem