Meteorolojiden uyarı

Son bir kaç gündür mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının 8 derece birden düşmesi bekleniyor. Meteoroloji, yurt çapında beklenen kuvvetli sağanak yağış ve kar yağışına karşı tedbir almaları yönünde vatandaşları uyardı.

Abone ol

Yazdan kalma günlerin yaşandığı İstanbul'da akşam üzerinden sonra hava sıcaklıklarında hissedilebilir bir düşüş yaşandı.

Uzmanlar, haftasonu İstanbul'da kar beklediklerini açıkladı.

"Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır" atasözü gerçek oldu, Türkiye'de hafta sonundan itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava etkisini arttıracak.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının gelecek hafta yurt genelinde 4 ile 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Başta yurdun Doğu bölgelerinde, Bursa, Kırklareli, İstanbul Edirne, Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ'da yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. Yurdun yüksek kesimlerinde ise kar yağışı görülebilir.

Tüm yurda yayılması beklenirken, Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta'da sel ve su baskınları yaşanabilir. Meteorolojide vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

ulusalkanal.com.tr

Antalya nükleersiz Türkiye ve şehitlere vefa için pedal çevirecek Yurt Amerikan gemilerine Türkiye'de geçit yok Yurt Hatay şehidine ağladı Yurt Öğrencilerden zam protestosu Yurt