Çelenk davasında karar çıktı

Antalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yaşanan çelenk bırakma davasında karar açıklandı. Mahkeme, anıta çelenk bırakmak için polis engelini aşmaya çalışan 6 kişi hakkında beraat kararı verdi.

Abone ol

Antalya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yaşanan çelenk krizinde 6 kişi hakkında açılan davada mahkeme beraat kararı verdi.

Cumhuriyet Bayram'ında Antalya Cumhuriyet Meydanı'na çok sayıda siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri aynı anda çelenk bırakmak isteyince arbede çıkmıştı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli 3 polis memuru, 4'ü başkan olmak üzere 6 kişi hakkında şikayetçi oldu.

Antalya 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi 6 kişi hakkında "görevi yaptırmamak için direnme" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Mahkeme davayı karara bağladı. ADD Antalya Şube Başkan'ının da aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında beraat kararı verildi. Mahkeme, kararın gerekçesinde sivil giyimli olan kişilerin polis memuru olduklarını anlaşılmadığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

"Beyaz altın" güldürdü Yurt Barış, dondurma, çikolata ve oyuncak... Yurt Metrobüslerde yeni dönem Yurt İşçilerin tehlikeli mesaisi Yurt