BBP ve Engin Alan'dan açıklama: "HDP Kapatılsın"

“HDP Kapatılsın” kampanyası hızla büyüyor. HDP’nin kapatılması için Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Emekli Korgeneral Engin Alan ve Hukukçu Dr. Ruşen Gültekin de çağrı yaptı. Ayrıca Osmanlı Ocakları Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na HDP’nin kapatılması için başvuruda bulundu.

Abone ol

TBMM 20. Dönem Başkanvekili ve Türk Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı, Hasan Korkmazcan'ın çağrısıyla başlayan “HDP kapatılsın” kampanyası toplum önderlerinin desteğiyle büyüyor. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı MustafaDestici, dün katıldığı Habertürk programında HDP’nin kapatılmasını istedi:

“Terörle topyekûn mücadele edilmesi gerekir, HDP kapıtlmalıdır. Anayasamıza göre teröre bulaşmış parti kapatılır.Mehmetçik mücadele verirken HDP'ye mali gelir sağlanmamalı."

Emekli Korgeneral Engin Alan da sosyal medyadan yaptığı açıklamada “HDP kapatılmalı” mesajını şu sözlerle verdi: ““HDP; PKK'nın üst cephe örgütünün siyasi ayağıdır. Mayası alçaklıktır. Ne amaçla olursa olsun, bu şerefsiz yapı ile işbirliği, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne en büyük kötülüktür. Bu HDP denen ihanet oluşumunun defteri derhal dürülmelidir.”

Emekli Savcı Dr. Ruşen Gültekin de HDP’nin kapatılmasının Anayasaya göre şart olduğunu vurguladı: “Anayasamızın 66. ve 67. maddelerinde varsa neden HDP kapatılmadı? Eğer kapatılmazsa, hukuku etkin işletmezseniz bu sorunlar siyaseten birbirine karışıyor. Bir siyasi parti teröre bulaşmışsa, bir ülkenin toprağının belli bir yerini başka yere kaydırmak istiyorsa ya da emperyalizme uşaklık ediyorsa böyle bir partiye ne Almanya'da ne İngiltere'de ne Fransa'da ne de Norveç'te izin verilmiyor. Türkiye'de de izin verilmemesi gerekiyor. Eğer siz kapatmıyorsanız sorunların bedelini daha hızlı ödüyorsunuz. Anayasa'yı uyguluyor muyuz uygulamıyor muyuz? Ben oradayım. Eğer siyasetin alanını yargı çizemiyorsa Türkiye'de demokrasinin varlığı tartılır hale gelir.”

Kampanyanın ilk destekçilerinden olan Osman Ocakları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na “HDP Kapatılsın” başvurusunu yaptı. Başvuruyla ilgi açıklama yapan Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat şöyle konuştu:“ABD ve İsrail uzantısı olan örgütleri ülkemizde istemiyoruz, hak, hukuk, adalet diye slogan atanlar bugün HDP'nin yapmış olduğu sıra dışı ve yasa dışı eylemleri görmezden geldiklerini görüyoruz ve artık yargıyı iş başına davet ediyoruz. Demokratik ölçülerde herkesin parti kurup siyaset yapabilir ama siyaset yapmak ayrı şey, eli kanlı silahlı terör örgütlerinin ülkemizdeki taşeronluğunu yapmak çok ayrı bir şey!”

Aşırı dezenfektan egzama yapıyor Gündem Türkiye ve İtalya'dan Libya açıklaması Gündem AK Parti'nin TBMM başkan adayı belli oldu Gündem Türkiye'den o ülkeye ikinci kez tıbbi yardım Gündem