İzmir'de HDP Kapatılsın Platformu kuruldu

Şırnak’ta “HDP kapatılsın” seslerinin yükseldiği anlarda İzmir’de de aynı sloganla eylem yapıldı. İzmir’de demokratik kitle örgütleri bir araya gelerek “HDP Kapatılsın Platformu”nu kurdu. Platform adına yapılan açıklamada "Türk Ordusunun PKK’yı ezmesi, PKK’nın siyasal kolu HDP’nin kapatılması ile desteklenmeli" denildi.

Abone ol

İzmir’de demokratik kitle örgütleri HDP Kapatılsın Platformu kurdu. Platform ilk açıklamasını Cumhuriyet Meydanı’nda yaptı.

HDP Kapatılsın İzmir Platformu sözcüsü Işıl Çetin, binlerce HDP yöneticisinin terör örgütü üyeliğinden hüküm giydiğini hatırlattı, “Hiçbir siyasi parti Anayasayı ve yasaları çiğneme özgürlüğüne sahip değildir” dedi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

- PKK’nın ezilmesi ancak tüm alanlarda mücadele edilerek mümkün olacaktır. Türk Ordusu’nun PKK’yı ezmesi, PKK’nın siyasal kolu HDP’nin kapatılması ile desteklemelidir.

- HDP, 2015 yılında Diyarbakır’da yaptığı 14 maddelik özerklik bildirgesini kabul etmiştir. HDP Gençlik Kurultayında “Kürdistan’ı kurmak” için mücadele edildiği ilan edilmiştir.'

- İzmir’in vatansever demokratik kitle örgütleri ve halk önderleri olarak, HDP’nin kapatılması için yasaların kendilerine sorumluluk yüklediği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığını, hükümeti ve TBMM’de grubu bulunan partileri sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz.

Karadeniz alarm veriyor: İllere göre haftalık vaka sayıları açıklandı Yurt Türkiye'de muz üretiminde kayda değer yükseliş Yurt Edirne'de buğday ve arpayı don vurdu Yurt Trabzon'a gelen hamsi kısa sürede tükendi Yurt