Fikirtepe'de düğüm çözülmüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projelerini yapan firma yetkilileri ile biraya geldi. Bölgedeki sorunların yıl sonuna kadar çözülmemesi halinde bakanlığın devreye gireceğini açıklayan Özhaseki, projelerin 2 yıl sonunda tamamlanacağını duyurdu. Ancak kentsel dönüşüm mağduru mahalle sakinleri, bakan Özhaseki ile aynı görüşte değil.

Abone ol

İstanbul Fikirtepe'de 6 yıl önce başlatılan kentsel dönüşüm projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki devreye girdi.

İnşaat firmalarının temsilcileri ile biraya gelen Özhaseki, vatandaşlar ile müteahitler arasındaki sorun yıl sonuna kadar çözülmezse bakanlığın devreye gireceğini açıkladı.

Bölgedeki inşaat şantiyelerini de gezen Özhaseki, kentsel dönüşüm projelerinin 2 yıl sonunda tamamlanacağını duyurdu.

Bakanın açıklamalarını değerlendiren Fikirtepe Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Demirel, projenin 2 yıl sonunda tamamlanamayacağını kaydetti.

Bölgedeki yaşanan sorulara dikkat çeken Demirel, bakanın bölgede sorun yaşayan vatandaşlarla da görüşmesi gerektiğini söyledi.

Projenin yıllardır ihmal edildiğini savunan mahalle sakinleri, sorunların çözümü için bakanlıktan yardım istedi.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesi 2010 yılında başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen 1 milyon 35bin metrekarelik alanda 60 ayrı yapı adası belirlendi. Ancak aradan geçen 6 yılda bu yapı adalarından yalnızca 12'sinde inşaatlara başlanabildi.

Haber: Gökhan Çelik

Kamera: Canberk Hazar

ulusalkanal.com.tr

Kuru incir raflardaki yerini almaya hazırlanıyor Yurt Kuyuya düşen koyunu itfaiye kurtardı Yurt Kars’ta dolmuşçuların güzergah isyanı Yurt Fethiye'de aşırı hız ve dikkatsizlik can aldı Yurt