Resmi Gazete'de yayımlandı! 800'den fazla ürüne ilave gümrük vergisi

İthalatta 800'den fazla ürüne ek gümrük vergisi getirildi. Aralarında iş ve tarım makineleri, vinçler ve bazı demir-çelik ürünlerinin de bulunduğu çeşitli ithal ürünlere 30 Eylül'e kadar yüzde 30'a varan oranlarda ilave gümrük vergisi uygulanacak.

Abone ol

İthalatta 800'ün üzerinde ürüne ek gümrük vergisi getirildi. Konuya ilişkin İthalat Rejimi Kararına Ek Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, kapsam dahilindeki eşyalara ürün bazında değişen oranlarda yüzde 30'a kadar ilave gümrük vergisi uygulanacak.

Karar eylül sonuna kadar geçerli olacak. Bu tarihten sonra 10 puana kadar daha düşük oranlarda ek gümrük vergisi devreye girecek.

Karar kapsamında iş makinesi, vinç, paketleme ve ambalajlama makineleri, tarım makine ve aletleri, kağıt işleme makineleri, demir-çelik ürünleri, torna tezgahları ve aynaları gibi ürünler bulunuyor.

Ayrıca, inşaat malzemesi, mermer, granit, traverten, su ısıtıcıları, projeksiyon perdeleri, televizyon alıcı cihazları, yarı mamul deriler gibi bir çok üründe karar kapsamında yer alıyor.

İlave gümrük vergisi, ithalatta alınan gümrük vergileri ve diğer mali yükümlülüklerden ayrı olarak tahsil olunacak. Genel bütçeye irat kaydedilecek.

Söz konusu ürünlerin Dahilde İşleme Rejimi kapsamında ithal edilerek işlem görmüş ürün olarak ihracı halinde varsa telafi edici verginin hesaplanmasında bu karar hükümleri uygulanmayacak.

ulusal.com.tr

Merkez Bankası'ndan yeni swap anlaşması Ekonomi Bakan Ersoy açıkladı! Türkiye ve Yunanistan'dan ortak kampanya Ekonomi Bakan Varank açıkladı! Otomotiv fabrikalarının tümü çalışıyor Ekonomi Dünya Ticaret Örgütü'nün ticaret barometresinde Kovid-19'un etkisiyle rekor düşüş Ekonomi