Dikkat çeken rapor

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, Güneydoğu Pasifikte görülen El Nino kasırgasının yarattığı afetlere ilişkin dikkat çeken bir rapor yayımladı. Buna göre kasırga kuraklığa, ani ve hızlı yağışlar ile orman yangınlarına neden oluyor.

Abone ol

Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA Güneydoğu Pasifikte yaşanan El Nino kasırgasının olumsuz etkilerini gözlemledi. Sonuçlar NASA’nın internet sitesinde yayımlandı.

Buna göre El Nino Kuzey Amerika’nın orta kesimlerinde doğayı tahrip edici yağışlara neden oluyor.

İspanyolca’da yaramaz çocuk anlamına gelen kasırga aynı dönemde Güneydoğu Asya ve Avustralya’ya ise kuraklık getiriyor.

El Nino deniz yaşantısını da olumsuz etkiliyor. Kasırganın şiddetli yaşandığı dönemlerde okyanusun dibinde yer alan mineraller, su yüzeyine çıkamıyor. Bu bölgedeki ekosisteme zarar vererek balık nüfusunda azalmaya yol açıyor.

Kasırga nemli iklim bölgelerinde de yangınların artmasına neden oluyor. Kasırgadan kaynaklı yangınlar Endonezya, Orta Amerika ile Güney ve Orta Amazon’da etkili oluyor.

2015 yılında Google'da en çok ne aradık Bilim ve Teknoloji Güneş'teki benzer bir helyum plazması ürettiler Bilim ve Teknoloji BTK’dan Twitter’a para cezası Bilim ve Teknoloji Facebook’u internet olmadan da kullanabileceksiniz Bilim ve Teknoloji