Tezkere İngiliz basınında!

Irak ve suriye tezkeresi, İngiliz basınında da geniş yankı uyandırdı. The Times, Independent ve Ekonomist tezkere ve güvenlikli ceplerin, bölgede adımları atılan Kürdistan'ı hedeflediğini yazdı.

Abone ol

Meclis Genel Kurulu'nda 297 milletvekilinin onayıyla kabul edilen Suriye ve Irak tezkeresi, İngiliz basının da geniş yer buldu.

The Times gazetesi, tezkereyi, "Türkiye kavgaya karıştı" başlığı ile gördü.

"Türkiye, mülteci akınını engellemek ve Süleyman Şah'ı korumak için güvenli bölge kurmak istiyor. Fakat bu adım, maliyeti yüksek bir uçuşa yasak bölge oluşturulması ihtiyacını doğuracağı ve Esad'ın birliklerine karşı muhtemel hava saldırıları gerektireceği için ABD'nin muhalefetiyle karşılaşıyor"

Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsünün, "ABD'nin tampon bölge seçeneğini değerlendirmeği" yönündeki sözlerine yer verilen haberde, PKK'nın neden tezkereye karşı olduğu da değerlendirildi.

"Kürtler, tampon bölgenin başlıca amacının Türkiye, Suriye ve Irak'taki Kürtlerin daha büyük bir Kürdistan kurmasını engellemek üzere tasarlandığına inanıyor"

Independent gazetesi de tezkereyi, "Kürtler kuşkuyla yaklaşıyor" başlığıyla gördü. Haberde, "Türkiye'nin savaşa girişindeki gerçek amacıyla ilgili Suriyeli ve Türkiyeli Kürtler arasında yaygın bir şüphe var" ifadeleri yer aldı.

Economist dergisi de bu haftaki sayısında "Türkiye IŞİD’i mi yoksa Kürtler’i mi hedef alıyor?" başlığıyla çıktı. Haberde, "Türkiye, sınırında başka bir Kürt varlığının oluşmasından büyük bir tedirginlik duyuyor" tespiti yapıldı.

ulusalkanal.com.tr

Almanya'dan Peşmerge'ye eğitim Gündem Bakan Elvan : 'Kararın gerekçesini merak ediyorum' Gündem MHP'den ilk açıklama geldi Gündem Bağış kutuları kaldırıldı Gündem