AB'ye sert çıkış

"Avrupa Birliği'nin mali yardım teklifi küçük düşürücü". Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukovich, AB'nin 610 Milyon Euro'luk yardım teklifine işte bu sözlerle yanıt verdi. Yanukovich, "AB ile anlaşma yalnızca Ukrayna'nın ulusal çıkarlarına hizmet etmesi koşuluyla imzalanır" dedi.

Abone ol

Avrupa Birliği'nin "mali yardım" teklifine Ukrayna'dan sert bir yanıt geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukovich, Avrupa Birliği’nin mali yardım teklifi koşullarının küçük düşürücü olduğunu söyledi.

Yanukovich, konutunda ağırladığı gazetecilerin sorularını yanıtladı. AB’nin Ukrayna’ya 610 milyon Euro’luk mali yardım teklifinde bulunduğunu söyledi ve koşul olarak da "IMF’yle yeni bir program üzerinde anlaşma" öne sürüldüğünü belirtti.

Yanukovich, “Bu şekilde küçük düşürülmemize gerek yok. Biz ciddi bir Avrupa ülkesiyiz” dedi.

Ukrayna’nın temel prensibinin ulusal çıkarlarını korumak olduğunu söyleyen Yanukovich, anlaşmanın yalnızca Ukrayna’nın çıkarlarına hizmet etmesi durumunda imzalanacağını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Fransa İran'a ambargoyu gevşetiyor Dünya Suriyeli teröristler Cenevre'ye katılmıyor Dünya ''Konferansa katılacak isimler henüz netleşmedi'' Dünya "Suriye halkı emperyalizmi durdurmuştur" Dünya