Erdoğan'a örtülü ödenek hakkı

Başbakan'ın ardından Cumhurbaşkanı'na da "örtülü ödenek hakkı" getirildi. Örtülü ödenek düzenlemesi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen Torba Yasaya son dakika sürpriziyle eklendi. Tasarı sabah saatlerinde oylanarak yasalaştı

Abone ol

Meclis'te kabul edilen torba yasa ile Cumhurbaşkanı'a da, Başbakanlık gibi örtülü ödenek hakkı getirildi. Düzenleme son dakika önergesiyle yasaya eklendi.

Önergeyi; seçim döneminde görev yapmak üzere İçişleri Bakanı olarak atanan Sebahattin Öztürk verdi. Cumhurbaşkanına verilen örtülü ödeneğin, “Kapalı istihbarat ve kapalı savunma hizmetlerinde" kullanılacağı belirtildi. Ayrıca, "devletin milli güvenliği ve yüksek menfaatleri ile devlet itibarının gerekleri, siyasi, sosyal ve kültürel amaçlar ile olağanüstü hizmetlerle ilgili devlet icapları için kullanılmak üzere" ifadelerine de önergede yer verildi.

CHP Grupbaşkanvekili Akif Hamzaçebi, “Anayasa gereği sorumsuz olan bir Cumhurbaşkanı’na istihbarat faaliyetleriyle ilgili bir görev verilemeyceğini söyledi. "Bu Anayasal darbedir." diyen Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "MİT içindeki yasadışı yapıyı kendine bağlamak istediğini" belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay De düzenlemenin Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan gizli olarak yapıldığını öne sürdü.

Bütün itirazlara rağmen teklif Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylamada kabul edilerek yasalaştı.

Torba kanun teklifi, aynı zamanda internet erişimi ile ilgili de yeni düzenlemeler içeriyor. Buna göre, artık TİB Başkanı değil, Başbakan ya da bakanların talebiyle 4 saat içinde internete erişim engellenebilecek. Sakıncalı bulunan içerikler çıkarılıncaya kadar erişim yasağı devam edecek. İçerik engellendikten sonra 24 saat içinde karar hakimin onayına sunulacak. Hakim kararını 48 saat içinde açıklayacak.

Yakalanmasaydı İstanbul'u kana bulayacaktı! Gündem TGB Uluslararası İlişkiler Bürosu'ndan Yemen açıklaması: Emperyalizme direnen devrimcilerine selam olsun Gündem Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve komutanlar Süleyman Şah Karakolu'nda Gündem Oy kullanacaklar dikkat! Bugün son gün Gündem