Şehit özel harekatçılara veda

Şırnak'ta PKK'nın mayınlı saldırısında şehit olan 4 polis memeru binlerce kişinin katılımıyla memleketlerinde defnedildi. Çankırı, Elazığ, Ankara ve Yozgat "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganlarıyla özel harekat polislerimizi uğurladı.

Abone ol

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lılar tarafından yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan, polislerden Yahya Mertcan, Çankırı'da toprağa verildi.

Şehit polis Yahya Mertcan'ın naşı, helallik almak için evine götürüldü. Şehidi binlerce Çankırılı karşıladı.

İlçe Emniyet Müdürlüğünde düzenlene törende ise PKK'ya tepki vardı.

Şehidin naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Eldivan mezarlığında 25 yıl önce şehit olan dayısı Astsubay Yahya Coşkuner'in yanına defnedildi.

Aynı saldırıda şehit olan, polis memuru 29 yaşındaki Resul Kayaoğlu, memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı.

Resul Kayaoğlu için memleketi Elazığ'da cenaze töreni düzenlendi. Törende PKK ile mücadelenin devam edeceği vurgulandı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit, konvoy eşliğinde götürüldüğü Kovancılar İlçesi'nin Köse Köyü'nde toprağa verildi.

Bir diğer şehit, Şahin Polat Aydın için Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nde tören vardı.

Törene, şehidin kendisi gibi özel harekat polisi olan babası Süleyman Aydın, annesi Hülya Aydın ve yakınları ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı AKP'li vekiller, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin katıldı.

22 yaşında şehit olan Aydın'ın naaşı omuzlara alınarak, cenaze aracına konuldu. Şahin Polat Aydın, Güdül ilçesi Akbaş Köyü'ne defnedildi. Şahin Polat Aydın, 8 Mayıs 2015 tarihinde Özel Harekat Polisi olarak göreve başlamıştı.

Saldırıda şehit düşen 4 polisten biri olan 22 yaşındaki Savaş Akyol ise Yozgat'ın Şefaatli İlçesi'nde sonsuzluğa uğurlandı.

23 Ağustos'ta evlilik planı yapan Savaş Akyol'un Türk Bayrağına sarılı cenazesi, baba ocağına götürüldü.

İlçe Türk Bayrakları ile donatıldı.Şehidin cenaze namazı Yeşilyurt Caminde kılındı. Polis memuru Şefaatli İlçe Mezarlığına defnedildi.

ulusalkanal.com.tr

Cenaze töreninde Kürtçe ağıtlar yakıldı Gündem Hakimden PKK'ya tepki Gündem ABD o açıklamayı yalanladı Gündem Davutoğlu'ndan önemli koalisyon açıklaması: Kılıçdaroğlu açıklama... Gündem