İşte turizm firmalarının yeni rotası

Son zamanlarda artan ünüyle on binlerce turisti ağırlayan Kuzeydoğu Anadolu illeri, yurdun batısındaki turizm firmalarının yeni rotası haline geldi. Tarih ve doğal güzellikleri bir arada barındıran Iğdır, Kars, Ardahan ve Ağrı bölgesi turizm firmalarının ilgi odağı oluyor.

Abone ol

Turizm firmaları, rotayı kuzey doğu anadolu illerine çevirdi. Sahip olduğu coğrafya, turizm şartları ve doğal güzelliklerin yanı sıra binlerce yıllık tarihi de bünyesinde barındıran Iğdır, Kars, Ardahan ve Ağrı bölgesi turizm firmalarının ilgi odağı oluyor. Turizm acentesi yetkilisi Zerrin Sapmaz, bölgeye İstanbul'dan turist kafilesi getiriyor. Anadolu'nun kuzeydoğusunda turizmin her anlamında ziyaretçilere doyurucu imkanlar sunduğunu söylüyor.

Turizmcilerden Sergül Açık da bölgenin yeterince tanınmamasından şikayetçi ...

Anadolu'nun kuzeydoğusundaki iller, ziyaretçilerine her mevsim farklı güzellikler sunuyor. Kışın kar ve kayak için bölgeyi tercih eden turizm acenteleri, yaz aylarında da doğal ve tarihi güzellikleri görmek için kafilelerini bölgeye getiriyor.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki İshak Paşa Sarayı, Kars'taki Ani Harabeleri ve Kars Kalesi, Ardahan'daki Ardahan ve Şeytan Kalesi, Iğdır'daki Şehit Türkler Anıtı ile Ejder Kervansarayı en gözde tarihi yapılar.

Iğdır'daki Gökkuşağı Tepeleri ile Ağrı Dağı Milli Parkı, Ağrı'daki Balık Gölü, Diyadin Kaplıcaları ile Doğubayazıt Sazlığı, Kars'taki Sarıkamış Ormanları, Kuyucuk Gölü ve Allahu Ekber Dağları, Kars-Ardahan sınırındaki Çıldır Gölü ile Ardahan'daki Aktaş gölleri ile Çıldır Kanyonu da en çok turist çeken doğal güzelliklerden bazıları.

Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı'nın yanı sıra birçok zorlu zirve de dağcılar ve doğa sporcularının gözdesi.

ulusal.com.tr

Hava kirliliğinde artış var Yurt Denizli Acıpayam'da deprem oldu (4 Nisan 2019 Perşembe Kandilli AFAD son depremler) Yurt Kırklareli'nde yeniden oy sayımı iptal Yurt Film gibi uyuşturucu operasyonu Yurt