Şehit Uzman Çavuş Zileligil son yolculuğuna uğurlandı

Bölücü terör örgütü PKK'nın menfeze tuzakladığı el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Talha Emre Zileligil'in naaşı, memleketi Sivas'ta toprağa verildi. Şehidi son görevinde yaklaşık 10 bin yurttaş yalnız bırakmadı.

Abone ol

Van'da PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Talha Emre Zileligil için memleketi Sivas'ta tören düzenlendi.

Şehidin naaşı, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morgundan alınarak, helallik alınmak üzere Örtülüpınar Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü.

Babaevinden alınan helalliğin ardından şehidin naaşı, yakınlarının omuzlarında cenaze namazı kılınmak üzere tarihi Kale Camii'ne götürüldü.

Öğle vaktine müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, bir süre top arabasında taşındı ve ardından cenaze aracına konuldu.

Tören geçişi sırasında dayısının kucağında olan şehidin 4 yaşındaki kızı Zübeyde Beren babasını asker selamı ile uğurladı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Talha Emre Zileligil Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'ne defnedildi.

ulusalkanal.com.tr

Akdoğan’dan dikkat çeken iddia Gündem Makamında silahlı saldırıya uğradı Gündem İstanbul'daki bombalı saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi Gündem Darbe komisyonunda Fetullah Gülen önerisi Gündem