PSUV önderlerinden Julio Chavez Ulusal Kanal'a konuştu

Amerika Venezuela'ya yönelik tehditlerini sürdürüyor, ülkenin seçilmiş lideri Maduro ise geri adım atmıyor. Amerika'nın darbe girişimleri hükümet ve halkın direnci ile etkisiz hale getiriliyor. Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi Ulusal Yönetim Kurulu üyesi Julio Chavez, gelişmelerle ilgili Meksiko City'de Ulusal Kanal'a özel açıklamalarda bulundu. Suriye'de yenilgiye uğrayan Amerika'nın artık arka bahçesine çekildiğini söyleyen Chavez "ABD artık bir hiçe dönüşen Guaido'yu öldürtebilir" dedi.

Abone ol

Amerika'nın Venezuela'daki darbe girişimi başarısız oldu. Ordu ve halk Devlet Başkanı Maduro'nun yanında Amerika'ya meydan okudu.

Girişimleri sonuçsuz kalan Amerika'nın geldiği son durumu ve ülkedeki gelişmeleri iktidar partisi Ulusal Yönetim kurulu üyesi Julio Chavez, Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Chavez, Amerika'daki çözülme ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

"Öyle görünüyor ki, Suriye’de kaybettikleri savaş, onların morali üzerinde bir etki gösteriyor. Bu yenilgi, onların kendi savaş makinaları hakkındaki yenilmezlik düşüncesini sarsmış görünüyor. Suriye’de yaşadıkları askeri yenilgi sonrasında şimdi arka bahçeleri olarak saydıkları bölgeye dönüyorlar. Ve göründüğü gibi, Nikolas Maduro Hükümeti gibi bir hükümeti devirebilecek, sonuç alıcı mekanizmalara sahip değiller."

Yenilen Amerika'nın, Juan Guaido ile bir işi kalmadığının altını çizdi Chavez. "Amerika onu öldürtebilir" dedi.

"Guaido bir hiçe dönüştü. ABD şimdi ne yapacağını düşünüyor. Hatta, burada kanalınız aracılığıyla tüm dünya kamuoyunun önünde uyarıyorum: İyi dinleyiniz, Amerika Birleşik Devletleri’nin, Venezuela’da iç karışıklık çıkarmak için kiraladığı katillere, paralı askerlere Guaido’yu öldürtmesi ihtimalini yadsıyamayız. ABD onu öldürtüp, suçu Maduro Hükümeti’nin üstüne yıkmak isteyebilir. Amerikan emperyalizmi böyle şeyler yapar. Onlar için bir yan kayıp olur."

Amerika'nın ekonomik baskısı da, yine kendisini çözümsüzlüğe itiyor.

"Maduro’nun meşru, anayasal hükümetini deviremediler. Şimdi çok sabırsızlanıyorlar. Çünkü bizi abluka altına aldıkça, bize ambargo uyguladıkça, bizimle ticaret yapmak isteyen kendi şirketlerini, Amerikan şirketlerini engellemiş oluyorlar."

Chavez, Türkiye'nin "ülkelerin iç işlerine karışmama" yönünde gösterdiği tutuma da saygı duyduklarını belirtti.

"Türkiye Hükümeti’nin uluslararası hukuka, ülkelerin içişlerine karışmama kuralına ve halkın kendi kaderini tayin etme hakkına gösterdiği saygıya ve desteğe büyük değer veriyoruz. Türkiye, uluslararası hukukun bayrağını büyük onur ve gururla yükseltti. Sanırım siz de Türkiye’de hiç kimsenin ülkenizin iç işlerine karışmasından hoşnut olmazsınız. Türkiye’nin sorunlarını Türkiye’nin vatandaşları çözer. Venezuela’nın sorunlarını biz Venezuelalılar çözeriz."

ulusal.com.tr

Ankara'da katliam: 13 köpek zehirlenerek öldürüldü... Gözaltı sayısı 3'e yükseldi Gündem CHP İstanbul milletvekili Özgür Karabat'tan İBB Başkanı Mevlüt Uysal'a 'seçmen kaydırma' ve Büyükçekmece yanıtı Gündem Metin Feyzioğlu'ndan yeni açıklama Gündem İşte Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki son oy farkı Gündem