Obama önemli itirafta bulundu

ABD Başkanı Barack Obama fiyaskoyla sonuçlanan eğit donat projesine ilişkin konuştu. Obama “Esad iktidarda kaldığı sürece bu kişileri IŞİD'e odaklandırmak oldukça zor" dedi. Amerika Başkanı, Suriye ve Irak’ta sünnilerin Washington’la ortak çalışmadığı sürece, bölgenin IŞİD’den kurtulamayacağını savundu.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama Suriye’de yaşanan süreçle ilgili açıklamalar yaptı. Obama ilk olarak, fiyaskoyla sonuçlanan eğit donat programına değindi, önemli bir itirafta bulundu. Amerika Başkanı, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın iktidarda kaldığı sürece eğit donat teröristlerinin IŞİD’e odaklanamayacağını söyledi.

Başından beri eğit-donat programından şüphelendiklerini belirten Obama “Bizim için önemli olan tüm seçenekleri keşfettiğimizden emin olmaktı” ifadelerini kullandı.

Amerikan CBC televizyonuna konuşan Obama, “Bundan sonra IŞİD’e ne olacak” sorusuna da yanıt verdi, IŞİD'e ömür biçti. Obama, Suriye ve Irak’taki yerel Sünni halkın Washington’la ortak hareket etmesi gerektiğini savundu, bölgenin ABD’yle birlikte hareket etmediği taktirde IŞİD’den kurtulamayacağını iddia etti.

ulusalkanal.com.tr

Suriye ordusu 5 yerleşim birimini daha kontrol altına aldı Dünya Rusya Haber Ajansı: Planlanmış gözlem uçuşları ertelendi Dünya Nobel Barış ödülü alan Tunus’tan anlamlı taziye mesajı Dünya İranlı generalden çok sert tepki Dünya