YSK seçim takvimini açıkladı

Türkiye bir yılda ikinci kez seçim hazırlığına başlıyor. Yüksek Seçim Kurulu, 1 Kasım’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi için belirlediği seçim takvimini yayımladı. Buna göre süreç 31 Ağustos’ta başlıyor. Partiler aday listelerini 18 Eylül’e kadar Yüksek Seçim Kurulu'na bildirmek zorunda.

Abone ol

Hükümet kurulamadığı için Türkiye bir yılda ikinci kez seçime gitmeye hazırlanıyor.

Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimini dün internet sitesinden duyurdu. 26’ncı Dönem Milletvekili Genel Seçimi için süreç 31 Ağustos Pazartesi günü başlıyor.

Seçmen listeleri askıya 2 Eylül Çarşamba günü askıya çıkacak. Yurtdışı seçmen listeleri ise aynı gün ysk.gov.tr adresinden duyurulacak.

Seçmenler itirazlarını, Seçmen Listeleri’nin askıdan indirileceği tarih olan 10 Eylül Perşembe gününe kadar yapabilecek.

Siyasi partilerin oy pusulasındaki sıralaması için yapılacak çekiliş ise 13 Eylül Pazar günü olacak. Partilerin milletvekili aday listelerini YSK’ya teslim etmesi için son gün 18 Eylül Cuma. Liste teslimi saat 17’ye kadar yapılabilecek.

Aynı haftanın bitiminde seçmen kütükleri de kesinleşmiş olacak. Seçmenler, oy kullanacakları sandık ve temsilcilikleri YSK’nın resmi sitesinden öğrenebilecek.

Kurban Bayramı’ndan sonraki ilk gün olan 28 Eylül’de partilerin kesin aday listeleri çeşitli yayın organlarında ilan edilecek. Yurtdışı seçmenler temsilciliklerde oy kullanmaya 8 Ekim Perşembe günü başlayabilecek. Buradaki oy verme işlemi 25 Ekim Pazar gününe kadar sürecek. Aynı gün parti liderlerinin televizyon propaganda konuşmaları yayınlanmaya başlayacak.

İlk seçim yasakları 22 Ekim’de başlanacak. Propaganda yasağı ise 31 Ekim saat 18’den itibaren uygulanacak.

Çağla Atlı Akkuş

ulusalkanal.com.tr

Bahçeli'den çok sert sözler: İhanet... Gündem Artvin'deki facia göz göre göre geldi Gündem ABD'den Türkiye açıklaması Gündem Tarihi hastane de rant kurbanı Gündem