Merkel: 1 Kasım seçimleri çok önemli

Almanya Başbakanı Merkel, pazar günü yapılacak seçimlerle ilgili konuştu. Avrupa'yı paniğe sevk eden mülteci krizine değinen Merkel, "Çözüm Türkiye ve Yunanistan ile sağlanacak. 1 Kasım seçimleri kriz için önemli bir tarih." dedi.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa ülkelerinde paniğe yol açan mülteci kriziyle ilgili olarak 1 Kasım seçimlerini işaret etti.

Mülteci krizi nedeniyle maruz kaldığı eleştirilere düzenlediği basın toplantısıyla yanıt veren Merkel, çözüm için sabırlı olunmasını istedi.

Sınırlar kapatılsın talebine “Düğmeyi birden bire çeviremeyiz" diye yanıt veren Merkel, çözüm için adım adım ilerlenmesi gerektiğini söyledi.

"Kısa süre önce yürürlüğe giren mülteci yasasının sonuçları beklenmeli" diyen Merkel, mülteci akınının durdurulmasının ancak Türkiye, Yunanistan ve AB arasında yapılacak işbirliği ile mümkün olduğunu tekrarladı.

Türkiye'de yapılacak seçimlerin önemli olduğuna dikkat çeken Merkel, sandıktan çıkacak sonuçlara göre, AB ile Türkiye arasında mültecilerin durdurulmasına yönelik süren görüşmelerin hayata geçirilebileceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

John McCain, Obama'yı topa tutu Dünya Irak'ın kara operasyonunda 21 IŞİD'li öldürüldü Dünya İran bankacılıkta yeni yazılım ve teknik altyapısını sergiledi Dünya Suriye’den çarpıcı iddia Dünya