Bakanlar Kurulu toplantısının ayrıntıları ortaya çıktı

Ulusal Kanal, tarihin bilinmeyen yönlerine ve maceralarına Nuh'un Gemisi ile ışık tutuyor. Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek'in daimi konuk olduğu programı Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Hulki Cevizoğlu yönetiyor. Ve "Nuh'un Gemisi" dün akşam itibarıyla izleyici ile buluştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında 9 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ayrıntıları belli olmaya başladı. Yapılan toplantıda Türk dış politikasında yaşanan son gelişmeler ele alındı.

Zirvede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ile ilişkilerin düzeltilmesine ilişkin müzakerelerin Müsteşarlar düzeyinde yürütüldüğünü belirtti. Toplantıda İsrail ile ortak açıklama yapma seviyesine önümüzdeki günlerde gelinebileceği ifade edildi.

Toplantıda öne çıkan diğer bir gündem maddesi de Suriye'nin Azez şehrinde ilerlemeye çalışan terör örgütü PYD'ye ilişkin son gelişmeler oldu. Terör ile mücadelede kararlılık mesajları verildi.

ABD başta olmak üzere diğer ülkelerin terör örgütü PYD üzerinden yürüttüğü politikalara yönelik ortaya konulan tavrın doğru olduğu vurgulandı.

Zirvede PYD'nin terör örgütü olduğunu diğer ülkelere daha iyi anlatmaya devam edilmesi gerektiği vurgulandı.

Almanya’nın Türkiye'nin ‘Güvenli bölge" talebine verdiği desteğin de konuşulduğu toplantıda bu konudaki görüşlerde ısrar edilmesinin doğru olduğu değerlendirildi.

Hürriyet'in haberine göre Mısır ile ilişkilerin düzeltilmesi konusu da masaya yatırıldı. Toplantıda iki ülkenin bakanları düzeyinde temaslara başlanabileceği ifade edildi. Bu görüşe Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın destek verdiği, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ise sıcak bakmadığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'daki operasyonda onlarca pompalı tüfek ele geçirildi Gündem CHP'de muhalif hareketlilik Gündem Nazlıaka savunmasını hazırlıyor Gündem TSK, IŞİD hedeflerini vurdu Gündem