O gemi battı

Ege Denizi'nin Kardak Kayalıkları yakınlarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince 20 bin kaleşnikof tüfek ve yüklü miktarda patlayıcı ile yakalanan kuru yük gemisi 35 gündür bekletildiği limanda battı. Geminin, mühimmatları deniz yoluyla Suriye ve Yemen'e götürdüğü ortaya çıkmıştı.

Abone ol

Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin Ege Denizi'nin Kardak Kayalıkları yakınlarında içinde 20 bin kalaşnikof tüfek ve yüklü miktarda patlayıcı ile yakaladığı "Nour M" adlı kuru yük gemisi, bulunduğu limanda su alarak battı.

Yunan Haber Ajansı, 75 metre uzunluğundaki, 432 grostonluk kuru yük gemisini, 7 Kasım gecesi Kardak Kayalıklar yakınlarından durdurmuştu.

(İlgili haberi okumak için tıklayın)

Gemide yapılan aramalarda 20 bin kalaşnikof tüfek ile büyük miktarda patlayıcı ele geçirilmişti.

Gemi, 35 gündür bekletildiği limanda su alarak battı. Gemide bulunan mermilerin, Yunan Savunma Bakanlığı tarafından el konularak askeri birliğe götürüldüğü öğrenildi.

Batan geminin kaptanı ve 2 Türk mürettebatı gözaltına alındı. 5 Hintli mürettebatın ise limanda tutulduğu bildirildi.

Aydınlık Gazetesi, Sierra Leone bandıralı gemideki askeri mühimmatın finansörünün ve taşıyıcısının Hilal Groups olduğunu, ve mühimmatın Suriye ve Yemen'e deniz yoluyla götürüldüğünü ortaya çıkarmıştı.

(İlgili haberi okumak için tıklayın)

ulusalkanal.com.tr

Mısır'dan ambargo Gündem Genelkurmay'ı zabıt katibi mi yönetiyor? Gündem Ergenekon'da skandal Gündem Barolar birliği "Gezi Direnişi ve İnsan hakları" sempozyumu düzenledi Gündem