Bin 500 polise atama

Emniyet teşkilatındaki 17 Aralık operasyonu ile başlayan görevden almaların bin 500 kişiye daha uzanacağı iddia edildi. MİT ve Emniyet istihbaratının hazırladığı listede yer alan isimlerin önümüzdeki günlerde görevden alınacağı belirtildi.

Abone ol

Yolsuzluk operasyonunun ardından Emniyet’te başlayan görevden alamalarla ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

50’ye yakın şehrin Kaçakçılık, Mali, Organize, Asayiş, İstihbarat ve Terörle Mücadele şube müdüleri ile yaklaşık 2 bin 500 polisin görevden alındığı operasyon bu kez emniyet'in merkez teşkilatına uzandı.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Emniyet'in merkez teşkilatında bazı şube müdürleri ve yardımcıları görevden alınacak.

Görevden alınacak isimler için MİT ve Emniyet İstihbarat Dairesi'nin ortak bir liste hazırladığı iddia edildi. Bu listenin İçişleri Bakanlığı'na sunulduğu ve onaylandığı ifade edildi.

Ancak ‘soruşturmaya müdahale edildiği’ yönünde Avrupa Birliği’nden gelen tepkiler üzrine görevden almalar bir süre askıya alındı. İddiaya göre, önümüzdeki günlerde bu liste de devreye sokulacak. Görevden almaların birkaç aya yayılacağı öne sürüldü.

ulusalkanal.com.tr

HSYK trafiği Gündem Halet Çambel'e veda Gündem Kilis Emniyet Müdürü görevden alındı Gündem Youtube kapandı sosyal medya karıştı! Gündem