Hükümetten teröre karşı "master plan"

Hükümet terörle mücadelede konsept değikliğine gidiyor. "Master plan" adıyla sunulan projede teröristle mücadelenin yanısıra terörizmle mücadeleye kamu kurumları ve çalışanlarının topyekün katılımı hedefleniyor.

Abone ol

Terörle mücadelenin yeni konsepti yalnızca teröristle değil, terörizmle topyekün mücadeleyi esas alıyor. Projenin ismi "master plan" olarak belirlendi.

İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın hazırlamaya başladığı proje sivil unsurların da terörle mücadeleye nasıl katılacağını planlayacak.

Master planının yürürlüğe girmesiyle birlikte devlet çatısı altında yeralan kurumlar terörle mücadeleye destek verecek. Kurumlar, nerelerde neler yapılması gerektiğini, teori ve pratiği birleştirip planın parçası haline getirecek.

Kamu güvenliği ve düzeninin bu planla yeniden tasarlanması öngörülüyor. Bu planlama her kentin ve yerleşim biriminin profiline göre yapılacak. İş, eğitim, sağlık, imar, şehir yapılanmaları, aile ve sosyal politikalar, gençlik ve spor alanındaki devletin tüm yatırımları, sosyal yardım projeleri, terörle mücadele master planı çerçevesinde oluşturulacak ve uygulamaya konulacak.

ulusalkanal.com.tr

81 ilde IŞİD'li "Ramo" için alarm verildi Gündem Teröristlerin korkulu rüyası komandolar göreve hazır Gündem Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi sona erdi Gündem Sedat Üründül hayatını kaybetti Gündem