Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan açıklama

Dünya genelinde vaka sayısı 115 milyonu geçti. Dünya Sağlık Örgütü, "Salgının yıl sonuna kadar biteceği düşüncesi gerçekçi değil" açıklaması yaptı. Çin'in Irak'a hediye ettiği aşılar Bağdat'a indi. Almanya'da kuaför ve berber salonları yeniden açıldı.

Abone ol

Türkiye'de normalleşme adımı atılırken dünyada koronavirüssalgını etkisini güçlendiriyor. Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 115 milyon 34 bin 561'e yükseldi.

Virüs en ağır ABD'de hissediliyor. Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte bin 93 kişi artarak 513 bin 92'ye ulaştı. Toplam vaka sayısı 28 milyon 606 bin 340'a çıktı.

Avrupa'da ise İtalya Kovid-19'un etkili olduğu ülke olarak öne çıkıyor. Koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 246 artarak, 97 bin 945’e yükseldi.

Bazı ülkelerde kısmi normalleşme başladı. Almanya'da koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 16 Aralık'ta hizmete kapatılan kuaför ve berber salonları yeniden müşterilerine kapılarını açtı.

Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de salgın kaynaklı ölümler arttı. Irak'ta 22, Birleşik Arap Emirlikleri'nde 17 kişi daha hayatını kaybetti.

Öte yandan üst düzey bir Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi, koronavirüs salgınının bu yıl sonuna kadar biteceği düşüncesi için "erken" ve "gerçekçi değil" dedi.

Genetiği değişen virüs ise korkutuyor. Brezilya’nın Amazonlar eyaleti başkenti Manaus’ta, geçen yıl nüfusun yüzde 76’sı virüse yakalanmıştı. Bölge dünyada sürü bağışıklığının sağlandığı nadir yerlerden biri haline gelmişti. Ancak bu yıl, virüsün genetiğinin değişmesinin ardından durum tersine döndü. Geçen iki ay içerisinde Amazon kentlerinde 5 bini aşkın kişi yaşamını yitirdi.

Filipinler'de de Güney Afrika'da ortaya çıkan ve genetiği değişerek daha hızlı yayılan yeni tip koronavirüs türü 6 kişide tespit edildi.

Aşı ise umut olmaya devam ediyor. Çin hükümetinin Irak'a hediye ettiği yeni tip koronavirüs aşısını taşıyan uçak Uluslararası Bağdat Havalimanı'na iniş yaptı.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İnsan Hakları Eylem Planı yorumu Gündem Çiğ köfte acılı olduğu için çalışanı darp eden şahıs hakkında yeni gelişme Gündem Uzun bir aradan sonra esnaf müşterilere kapılarını açtı Gündem Haftalık vaka oranları açıkladı: Karadeniz alarm veriyor Gündem