Yıldırım, Rus mevkidaşı Medvedev ile telefonda görüştü

Halep'teki tahliyeler devam ederken Başbakan Binali Yıldırım Rus mevkidaşı Dimitri Medvedev ile Halep'teki gelişmelere ilişkin görüştü. Yıldırım, Rusya'nın bölgedeki gücünü kullanarak güvenliği daha da arttırmasını istedi. Ayrıca başbakanlık ofisleri arasında "sıcak hat" uygulamasına yönelik isim ve temas bilgileri karşılıklı olarak paylaşıldı

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım Halep'teki tahliyelerin güvenliği için Rusya'nın bölgedeki gücüne dikkat çekti.

Yıldırım, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'i telefonla aradı. Halep'teki tahliye operasyonuyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Başbakan Yıldırım, görüşmede, Halep'teki tahliye operasyonunun güvenli yürütülebilmesi için Rusya'nın ilgili aktörler üzerindeki nüfuzunu kullanmaya devam etmesi beklentisini dile getirdi. Türkiye'nin insani durumun iyileştirilmesi ve tahliye operasyonunun yürütülmesi konusunda aldığı tedbirleri aktardı.

Rusya ziyaretine de değinen Yıldırım, mutabık kalınan hususlarda çalışmaların sürdüğünü, olumlu adımlar atıldığını belirtti.

Rusya Başbakanı Medvedev ise önce İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen terör saldırıları nedeniyle başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileklerini ifade etti.

Yıldırım'ın Rusya ziyaretinin sonuçlarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Medvedev, iradenin ortak olduğunu kaydetti.

Medvedev, Halep'teki ateşkes ve tahliye operasyonu konusunda gerekli desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

Ateşkese riayet konusunda gerekli mesajın verilmesi bağlamında Türkiye'nin katkısını beklediklerini aktaran Medvedev ayrıca çözüme yönelik siyasi sürecin de gerektiğini vurguladı.

Telefon görüşmesinde başbakanlık ofisleri arasında "sıcak hat" kurulması da gündeme geldi. Uygulamaya yönelik isim ve temas bilgileri karşılıklı olarak paylaşıldı.

ulusalkanal.com.tr

HDP milletvekili Erdoğmuş, Ankara'da gözaltına alındı! Gündem HDP binası önünde havaya ateş açan kişi gözaltına alındı Gündem Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu tutuklandı Gündem Süper Loto çekildi (Süper Loto 15 Aralık 2016 çekilişi) Gündem