''Zorbalık vicdan karşısında kazanamaz''

Abone ol

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, son günlerde yapılan karalama, iftira ve yalanlara karşı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada “zorbalığa karşı direniyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yapılan açıklamada, her türlü yıpratma, saldırı, itibarsızlaştırma çabaları ve baskıya direnileceğinin mesajı verildi. “Zorbalık vicdan karşısında asla kazanamaz” denilen açıklamada; “Mimarlar Odası Ankara Şubesi yönetim kurulu üyelerinin tamamı ise herhangi bir ücret almadan Oda'daki görevlerini gönüllülük esasına göre sürdürmektedirler. Devlet Memurları kanununda Anayasal bir kuruluş olan meslek kuruluşunda görev alınmasını kısıtlayan herhangi bir düzenleme yoktur.Bu kısıtlamaları fiilen yapanlara karşı açılmış davalar Danıştay tarafından kamu görevi yaptığımıza dair verilmiş kararlar vardır. Bizi, mücadelemizi trilyonlarla satın alamayanlar alın terimizle uğraşamazlar. Verdiğimiz mücadele, hukuksuzluğa karşı hukuk mücadelesidir, haksızlığa karşı haklılık mücadelesidir, yalana karşı doğruluk, talana karşı halka ait olanı savunma mücadelesidir, zorbalığa karşı vicdan mücadelesidir. Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından planlama ilkelerine aykırı şekilde gerçekleştirilen, kişi ve kurumlara haksız kazanç sağlayan emsal değişikliklerine açılan onlarca davadan geri çekilmemiz için, yönetim kurulu üyelerine önce menfaat sağlayıcı teklifler, kabul edilmeyince tehditler edildi, edilmekte. AOÇ'de Atatürk'ün vasiyeti ihlal edilirken, ülkenin en önemli kamusal alanı gasp edilirken, kazandığımız mahkeme kararları çiğnenirken, Kaçak Sarayda hukuksuz bir şekilde lüks ve şatafat için vergilerimiz israf edilirken, Saraçoğlu'nda Cumhuriyetin ilk toplu konut alanı ranta kurban edilmek istenirken, Ulus Tarihi Kent Merkezinde değerlerimiz yok edilmeye çalışılırken, Eymir ve İmrahor Vadisi'nde nefes alma koridorumuz hedef alınırken, Ankara'nın tüm arazileri parsel parsel satılarak, meclis kararları ile bir gecede, 2 katlı bölgelerde 32-80 katlı inşaatlara verilirken kimse bizden susup oturmamızı beklemesin. Biz nefes aldığımız bu ülke topraklarını,mesleğimizi seviyoruz. Çocuklarımıza barış içerisinde, özgürlük içerisinde, demokratik bir ortamda sağlıklı çevrelerde yaşanacak bir Türkiye bırakmak için mücadele ediyoruz. Bu mücadelede bilimi ve tekniği halkımızın hizmetine sunma aşkı ve idealiyle asla susmayacağız,asla teslim olmayacağız.“ ifadeleri kullanıldı.

İBB uyarmıştı! Polisler iş üstünde yakaladı Gündem 7 Aydınlıkçı hapis yatacak! Sebebiyse Ergenekon Tertibi... Gündem TEOG ve LYS tercih başvuruları başladı Gündem Kaçak Saray'da veda buluşması! Erdoğan'ın başkanlık ettiği son toplantı olabilir Gündem