İşçiler kıdem tazminatı için alanlarda

Meclis'te görüşülen esnek çalışma düzenlemesine karşı emek cephesi 81 ilde alanlara indi. Yurt genelinde eş zamanlı basın açıklaması yapan Türk-İş, hak kayıplarına yol açacak esnek çalışma hedefinden vazgeçilmesini istedi. Eylemlerde, esnek çalışma modeliyle işçi emeğinin sermayenin sömürüsüne bırakıldığı vurgulandı. Vatan Partisi, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Türkiye Gençlik Birliği de işçileri yalnız bırakmadı.

Abone ol

Türk-İş 81 ilde alanlara indi, köle işçilik olarak adlandırdığı esnek çalışmadan vazgeçilmesi için hükümete çağrı yaptı.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen yeni istihdam paketindeki esnek çalışma modeline işçi cephesi karşı çıktı. 43 maddelik kanun teklifinde 25 yaş altı ve 50 yaş üzeri için esnek çalışmanın bir türü olan ve kıdem tazminatını ortadan kaldıran belirli süreli iş sözleşmesinin uygulanması hedeflendi.

Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonu Türk-İş, Türkiye’nin dört bir yanında eş zamanlı açıklama yaptı. Kıdem tazminatını tırpanlayan esnek çalışma planlarına tepki gösterdi.

Emek cephesi kanun teklifindeki esnek çalışma modelinden vazgeçilmesi için hükümete çağrı yaptı. Teklifin ilgili maddesinin çekilmemesi halinde işçinin yanıtının mücadele olacağı ilan edildi.

Vatan Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği de yurt genelinde açıklama yapan işçileri yalnız bırakmadı.

ulusal.com.tr

Maden-İş'ten Soma'da açıklama Ekonomi Bakan Selçuk'tan kısa çalışma ödeneği değerlendirmesi Ekonomi Kamu bankalarından yeni destek paketi Ekonomi Samsun'da hamsi 30 liradan satılıyor Ekonomi