Rusya: Türkiye ile aramızdaki S-400 müzakereleri yabancı dostları kızdırıyor

Türkiye'nin almayı planladığı S-400 uzun menzilli hava savunma sistemleri konusunda Rusya'dan yeni bir açıklama geldi. Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Kurumu Başkanı Dmitriy Şugayev, "füzelerin teslim edinmeye hazır halde olduğunu" söyledi. Şugayev, bazı püf noktalar üzerinde de çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Abone ol

Ankara'nın Moskova'dan almak üzere anlaştığı S-400 füzeleri teslime hazır.

Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Kurumu Başkanı Dmitriy Şugayev, uzun menzilli hava savunma sistemleri konusunda açıklama yaptı. Şugayev, füzelerin teslim edimeye hazır halde olduğunu söyledi.

Şugayev, anlaşmanın bazı püf noktaları olduğunu ve bunu konuşmak için yetkililerin yakın zamanda bir araya geleceğini belirtti.

Kommersant gazetesine konuşan Şugayev, Amerika'nın satışa tepkisi konusunda da "Okyanus ötesi arkadaşlar Türkiye’nin bu kararına tepkili. Ancak Türkiye bilindiği üzere bağımsız bir ülke. Bir ürünü alıp almama kararını kendisi verir" ifadelerini kullandı.

Şugayev iki gün önce yaptığı bir başka açıklamada S-400’lerle ilgili olarak "Bu anlaşma Rusya’nın hem jeopolitik hem stratejik çıkarlarına uygundur. Kimsenin şüphesi olmasın" demişti.

ulusal.com.tr

Sierra Leone'de ölü sayısı bini geçti Dünya Nijer'de sel: 41 ölü Dünya Myanmar'daki şiddet olaylarında 96 kişi hayatını kaybetti Dünya İngiltere'de polise saldırıya ilişkin gözaltı Dünya