Balyoz Davası tez konusu oldu

Amerika Yale Üniversitesi'nde bir öğrenci Balyoz tutuklularından, davayı tez konusu yapmak için izin istedi. İsteğe olumlu bir yanıt verilirse Balyoz Davasındaki hukuksuzluklar artık tez konusu olacak. Dava başladığından beri, tutsak komutanlara dünyanın her yerinden bir buçuk milyonu aşkın destek mektubu geldi.

Abone ol

Balyoz davası tez konusu oldu. Amerika Yale Üniversitesi'nde okuyan bir öğrenci davayı tez konusu yapmak için Balyoz tutsaklarından izin istedi.

Doktora tezi olarak düşünülen Balyoz davasındaki hukuksuzlar izin verildiği takdirde bilimsel bir araştırmaya konusu olacak.

Başladığı ilk günden beri sadece Türkiye'den değil, Dünya'nın her yerinden komutanlara destek olmak için mektuplar gönderildi. Mektupları tiyatroya uyarlamak isteyenlerde oldu, belgesel için kulanmak isteyenlerde.

Kısa bir süre önce Balyoz tutuklularına dünyanın her yerinden gelen 1,5 milyon destek mektubu arasından seçilerek "Er mektubu görülmüştür" adıyla bir kitapta hazırlandı.

50 bin olarak ilk basımı yapılan kitap kısa sürede tükendi. "Er mektubu görülmüştür" ikinci baskı yapmaya hazırlanıyor. Balyoz davası şimdi de bilimsel bir tez olma yolunda.

237 askerin 3 yıldır suçsuz yere yattığını belirten Hava Kurmay Albay İsmet Çınkı gelen destekler ile ilgili bir açıklama yaptı. Çınkı, “Bu millet bu ayıbı bitirdi. Bu, zaferin türküsüdür. Bestecisi Türk halkıdır. Bu Türk halkının 2’nci uyanışı, 2’nci Gezi’dir” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Cinayete teşebbüs! Gündem Erdoğan sert konuştu Gündem Ali İsmail Korkmaz davasında yeni gelişme Gündem Yol-İş'ten Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesine teşekkür Gündem