AKP, CHP ve MHP temsilcileri, yarın saat 14'te bir araya gelecek

Mini Anayasa Paketi çalışmalarına bayram arası veren AKP, CHP ve MHP temsilcileri Cuma günü bir araya geliyor. Kurban Bayramı öncesi hazırlanan paket taslağını liderlerin görüşüne sunan temsilciler, yargı ağırlıklı bir değişiklik hedefliyor.

Abone ol

AKP, CHP ve MHP temsilcileri, Cuma günü mini Anayasa Paketi için bir araya gelecek. Görüşmelerin saat 14'te başlaması hedefleniyor.

Görüşmeleri, CHP Grup Başkanvekili Bülent Tezcan, MHP Afyonkarahisar milletvekili Mehmet Parsak ve AKP Genel sekreteri Abdülhamit Gül yürütüyor.

Kurban Bayramı öncesi 2 turdan oluşan 2 haftalık görüşme trafiği yapan 3 partinin temsilcisi, çalışmalarına bayram molası vermişti. Temsilciler, bu süreçte de bayram öncesi yapılan görüşmelerde uzlaşılan ve uzlaşılamayan başlıkları taslak halinde parti liderlerinin değerlendirmesine sundu.

Liderlerin görüşüne sunulan değişiklik taslağı yargı ağırlıklı konuları içeriyor. Mini Anayasa paketinin hedefinde, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun ikiye ayrılması ve yapısının değiştirilmesi var. HSYK'nın ikiye ayrılması konusunda büyük oranda uzlaşma sağlayan temsilciler, kurullara üye seçimi konusunda ise mutabık değil.

Askeri yargının kapatılmasının da ele alındığı paket çalışmalarında seçim sürelerinin değiştirilmesi de masada tartışılan konular arasında. AKP, yerel seçimlerin 4 yılda, genel seçimlerin ise 5 yılda bir yapılmasını öneriyor.

ulusalkanal.com.tr

Meclis Başkanı: Hasret olduk eski istibdada biz Gündem Erdoğan'dan Washington’a rest Gündem Eski Galatasaraylı futbolcu İsmail Demiriz tutuklandı Gündem Korkunç olayın ardından metro seferleri durdu Gündem