Mehmet Şimşek'ten 'fakir' açıklaması

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, günlerdir sosyal medyada tartışılan 'fakir' tweet'i ile ilgili Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Abone ol

7 yıl önce attığı tweet'in istismar edildiğini söyleyen Şimşek, "istismar eden troller olsa olsa ahlak fakiridir" dedi.

Mehmet Şimşek Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Fakirlikten alın ve akıl teri ile bugünlere gelmiş biri olarak ‘fakir’ kelimesini hayatımda asla ‘hakaret’ veya ‘küçümseme’ anlamında kullanmadım, aklımdan geçirmedim. 7 yıl önceki bir twitimi bugün siyasi emelleri için istismar eden troller olsa olsa ‘ahlak fakiri’dir." dedi.

Ne olmuştu?

Şimşek, 2011 yılında paylaştığı Twitter mesajında 'Fakir aile ziyareti maratonum teravih namazından sonra başladı. Şu anda 9. aile ziyaretindeyim. Belki de sahura kadar sürecek' ifadelerini kullanmıştı. Tweet'inin sonuna bir de gülücük işareti koyan Başbakan Yardımcısı Şimşek'in bu paylaşımına onlarca yorum gelmişti.

Şimşek'in 2011 yılında attığı tweet, şöyleydi:

Partilere ve Cumhurbaşkanı adaylarına soru: FETÖ’nün siyasi ayağını açıklayacak mısınız? Gündem Ali Odabaşı yurt dışına kaçmak isterken yakalandı Gündem "Halk Bankası'na ceza" paylaşımlarına soruşturma Gündem Hasan Korkmazcan: Sorun bakanlıkların azaltılması değil Gündem