Savcı, Erdoğan'ın o iddiasını yalanladı

"Camide içki içildiği tespit edilemedi". Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dilinden düşürmediği iddia, savcılığın iddianamesiyle yalanlandı. 255 kişi hakkında hazırlanan iddianamede "Camide içki içildiği tespit edilemedi" ifadeleri yer aldı.

Abone ol

Haziran Direnişi ile ilgili hazırlanan iddianame makeme tarafından kabul edildi. 255 kişi hakkında 1 yıldan 11 buçuk yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, "Camide içki içildiğine dair tespit bulunamadı" denildi.

Mahkemenİn 15 günlük inceleme süresinin dolmasına 1 gün kala kabul ettiği iddianame 255 kişiye "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet", "görevi yaptırmamak için direnme", "kamu görevini usulsüz üstlenme ve kamu malına zarar verme", "özel kıyafetleri usulsüz kullanma", "suçluyu kayırma", "ibadethaneyi kirletmek suretiyle zarar verme" ve "hırsızlık" suçları yöneltildi.

İddianamede en dikkat çeken ayrıntı ise Başbakan Tayyip Erdoğan'ın her yerde propaganda olarak kullandığı "Camide içki içtiler" ifadeleriydi. İddianamede, "Camide içki içildiğine dair tespit bulunamadı" ifadelei yer aldı. Yani caminin müezzinin ardından savcılığın hazılradığı iddianame de Erdoğan'ı yalanladı.

Davanın ilk duruşması 2014 yılı Mayıs ayının ilk haftası yapılacak. İstanbul 55’inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan dava 5 güne yayılacak.

ulusalkanal.com.tr

'Cemaate tarihin en büyük operasyonu yapılacak' Gündem ABD'li ortak hisselerini sattı Gündem Operasyonda ikinci dalga! Gündem CHP'den Meclis'e Halkbank başvurusu Gündem