Eski ÖSYM Başkanı hakkında sıcak gelişme

2010 yılındaki KPSS ile hedef tahtasına oturtulan Eski ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan bir kez daha hedefteydi. Şüpheli sıfatıyla savcılığa ifade veren Yarımağan'ın tutuklanması istendi. Yarımağan, nöbetçi hakim tarafından serbest bırakıldı.

Abone ol

Eski ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, 5 yıl önce yaşanan ve göreviden istifa etmesini sağlayan KPSS ile bir kez daha hedef alındı.

2010 yılında yaşanan KPSS'de kopya skandalının ardından kopyacıların üzerine gidilmemiş, hükumet dönemin ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ı hedef almıştı. Yarımağan, KPSS kumpasından 1 gün sonra görevinden istifa etti.

Olaydan 5 yıl sonra bir kez daha Yarımağan hedef alındı. Savcılık tarafından "şüpheli" sıfatıyla ifadeye davet edilen Yarımağan bugün adliyedeydi. Eski ÖSYÖ Başkanı, 1 buçuk saat süren sorgunun ardından, "kopya çekenlere bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlaması ile nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Ancak mahkeme, Yarımağan hakkındaki tutuklama talebini kabul etmedi. Ve denetimli serbestlik kararı verdi.

Soruşturma kapsamında hazırlanan MASAK Raporunda ise çarpıcı tespitler yer aldı. Raporda, F tipi örgütün 2011 ila 2013 yılları arasında yaklaşık 5 milyar dolarlık serveti Türkiye'den çıkardığı belirtildi.

KPSS soruşturmasını yürüten Savcı Yücel Erkman’a sunulan raporda; şüpheliler ile çalıştıkları firmalar arasında finansal bağlantılar bulunduğu belirlendi. Bin 435 şüphelinin çalıştığı 121 şirketin; şüpheli para havalesi yaptığı belirlendi.

ulusalkanal.com.tr

Bu sefer otizm için yandı Sağlık ÖSYM'den ALES açıklaması Sağlık 100 kişi hastanelik oldu! Sağlık Elvan ailesi son kez konuştu: Biz yokuz artık Sağlık