Ümit Kocasakal'dan Artvin Cerattepe açıklaması

Abone ol

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Artvin Cerattepe'de yapılmak istenen maden ocağıyla ilgili olarak, "Bu birliği, bütünlüğü muhafaza edip toplumsal desteği aldığı müddetçe doğanın kurtulacağına inanıyorum" dedi.

Kocasakal, Cerattepe'de yapılmak istenen maden ocağıyla ilgili direnişe destek amacıyla geldiği kentte, Adliye Sarayı önünde yaptığı açıklamada, Artvin halkının madeni istemediğini söyledi.

Halkın bu tavrının anayasal, yasal ve ahlaki olarak haklı olduğunu söyleyen Kocasakal, "Artvin'deki bu direniş ayakları sağlam temeller üzerine oturup da anayasal ve insani dayanağından kopmadığı sürece bu hareketin kesinlikle başarıya ulaşacağından eminim. Bu birliği, bütünlüğü muhafaza edip toplumsal desteği aldığı müddetçe doğanın kurtulacağına inanıyorum. Kimse halkla inatlaşmayacak" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

HES inşaatında çöp rezaleti! Gündem İstanbul'da 'sosyal medya' operasyonu Gündem Erdoğan: Bunlar vekil değil teröristin ta kendisidir Gündem Kılıçdaroğlu: Hükümete açık çağrıda bulunuyorum... Gündem