Akdeniz’in Sibiryası'nda görsel şölen

Kahramanmaraş’ın “Akdeniz Sibiryası” diye bilinen bölgesinde baharın gelmesi görsel şölen sundu. Bitlis’te ise nilüfer çiçekleri açtı. Yurdumuzun güzel manzaralarına bakıyoruz şimdi…

Abone ol

“Akdeniz’in Sibiryası”ndaki menderesler görsel şölen sunuyor.

Burası Kahramanmaraş… Soğuk havası nedeniyle “Akdeniz’in Sibiryası” olarak anılıyor. Göksun ve Andırın ilçelerinin sınırında, karın erimesiyle derelerde oluşan menderesler büyüleyici güzellikleriyle etkiliyor.

Zengin bitki örtüsüne sahip, “mikroklima” özelliklerin görüldüğü bölgede ısınan havayla hızla eriyen karın etkisiyle ilkbaharın renkleriyle oluşan görüntüler dikkati çekiyor.

Andırın ilçesine bağlı Geben Mahallesi yakınlarında mayıs ve ağustos ayları arasında mevsimlik akan derenin oluşturduğu doğa harikası menderesler de görsel şölen sunuyor.

Bu görüntüler de Bitlis’ten…

Hizan ilçesindeki Gayda bölgesinde yer alan gölette Nilüfer çiçeklerinin açması seyrine doyumsuz güzellikler oluşturdu.

Kars’ta ise eski yerleşim yerleri baraj suyu altında kaldı.

“Göl Su” projesi kapsamında 2 yıl önce tamamlanan Kars Barajı yeniden su tutmaya başladı. Barajın debisinin düşmesiyle gün yüzüne çıkan eski yerleşim yerleri, yeninden suya gömüldü.

Kars ve Digor ovalarında 475 bin dekar tarım arazisine “can suyu” olan baraj altındaki Boğazköy ve Çamçavuş köyleri ilgi çekiyor.

Sular altında kalan köylerin farklı görüntüler oluşturduğu baraj, fotoğraf tutkunlarının da vazgeçilmez adresleri arasında yer alıyor.

ulusal.com.tr

Uyuşturucu ölümü sayısında rekor düşüş Yurt "Kovid-19 bulaşır" endişesiyle hastaneye gitmek istemeyen çiftin oğulları yatağında ölü bulundu Yurt Ağrı Dağı'nda PKK'lı teröristlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi Yurt Kaçak üretilen 800 bin maskeye el konuldu Yurt