Botsalı'yı ajan ilan ettiler

Mısır medyası Türkiye'nin Müslüman Kardeşleri yeniden iktidara taşımak için hazırlık içerisinde olduğunu yazdı. El Wafd, El-Mısriy El-Yevm internet sitelerinde yer alan haberlere göre Türkiye Mısır'da çeşitli kışkırtmalara hazırlık yürütüyor.

Abone ol

Mısır'da istenmeyen adam ilan edilen Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı "ajanlıkla" suçlandı. Mısır Medyası Botsalı'nın ülkede kargaşa çıkarmak için istihbarat örgütleriyle ve batılı ülkelerle işbirliği yaptığını yazdı.

El Youm El Seba gazetesi, Botsalı'nın Müslüman Kardeşler'e yardım ettiğini ve ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkelerden gelen mali kaynakları Mısır'ı bölme planları için kullandığını ileri sürdü.

Gazete iddilarını üst düzey bir kaynağı dayandırdı. Üst düzey kaynak; Mısır istihbaratının, Botsalı ile ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya büyükelçileri arasındaki telefon görüşmelerini dinlediğini aktardı. Bu dinlemeler sonucu Botsalı'nın Mısır aleyhine faaliyetleri içinde olduğu iddia edildi.

Aynı gazete benzer suçlamaları daha önce de Milli İstihbarat Teşkilatı ve Hakan Fidan'la ilgili gündeme getirmişti.

Öte yandan Mısır'da istenmeyen adam ilan edilen Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı da Ankaray'a döndü.

ulusalkanal.com.tr

Barış Atay serbest bırakıldı Gündem Barış Atay savcılık ifadesini verdi! Gündem Erdoğan bu kafeyi çok kıskanacak! Gündem Berlin'de Suriye paneli Gündem